sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Kenraaliharjoitus Laitilassa

Matkaratsastuskilpailut 5.10.2013, taso 2,3 alue
  56 km ihanneaika, nopeus 10-15 km/h
Järjestäjä: Sumara

Pitkästä aikaa kisa-aamu ei alkanut aikaisella herätyksellä, sillä kilpailupaikka oli vain alle tunnin ajomatkan päässä ja luokka starttasi vasta kello 11. Perjantai-ilta oli kulunut kisavalmistelu tehdessä: pakkaamista, mutaisen hevosen pesua ja kisalettien väkerrystä.

Oona ja kisaletit (kuva tauolta)
Vauhtiletin lisäksi Oona sai harjaansa myös mr-tyyliset kisaletit, jotka kiinnitimme liilalla sähköteipillä, koska liiloja kumilenkkejä emme olleet löytäneet. Hämmästyimme myös Oonan harjan paksuutta, sillä jouduimme tekemään tähän hulmuharjaan peräti seitsemän lettiä!

Oona tarkkana kisapaikalla
Kisapaikalla olimme hyvissä ajoin ja eläinlääkärin tarkastuksessa Oona sai toimia koekaniinina, eläinlääkärin suorittaessa ihka ensimmäistä matkaratsastuseläinlääkäri - tarkastustaan. Oonan syke tässä kohtaa oli 40 ja kaikki muutenkin näytti olevan kunnossa. Hevonen vaikutti muutenkin erityisen pirteältä, sillä juoksutuksessa neiti viskoi päätään puolelta toiselle ja, jos olisi yhtään ketterämpi, olisi varmasta myös päästänyt pari ilopukkia!

Alkutarkastuksessa
Hilla ja äiti menivät tässä kohtaa laittamaan Oonaa lähtökuntoon, sillä välin kun minä ja isä suuntasimme reittiselostukseen. Kilpailu koostui yhdestä 28 km lenkistä, joka kierrettäisiin kahteen kertaan. Lenkki oli sama, jonka Hilla ja Oona olivat viime vuonna menneet samaisissa kisoissa. 

Matkaan lähdimme aikaisemmista lähtölistoista poiketen neljän ratsukon voimin. Lähdimme vetämään joukkoa kahden lv:n voimin, sillä kuljimme yhtämatkaa Marin ja Handsomen kanssa. Alkumatka sujui mukavasti hevosten ollessa reippaina.

Lähtö!


Tässä kuvassa Suomen tällä hetkellä parhaat lv-matkaratsut!
Ensimmäisestä risteyksestä käännyimme kuitenkin väärään suuntaan, sillä emme nähneet kääntymisnuolta taikka muuta reittimerkkiä lähimailla. Huoltoautomme tuli kuitenkin meitä vastaan ja Hilla ohjeisti meidät oikeaan suuntaan, jolloin emme olleet ehtineet menemään harhaan kuin kilometrin verran. Harharetkemme johtui siitä, että raju tuuli oli kaatanut risteyksessä olevan kääntymisnuolen, jonka kisajärjestäjät kiirehtivät uudelleen pystyttämään. 

Välillä laukattiin

Aivan ihanat ja hyväpohjaiset maastot!

Tämän paremmin ei voi enää kahden reitin erkanemiskohtaa merkitä!
Etenimme pääasiassa reippaassa ravissa, välillä kuitenkin laukkaillen ja kevellen. Noin puolessavälissä lenkkiä pidimme nopean huollon, jossa kokeilimme Oonalle myös ensikertaa kastelua. Mehukattipuollo toimi tässä hommassa hyvin ja Oonakin tuntui pitävän tästä pienestä viilennyksestä! Sää muttui kilpailun edetessä kuitenkin pilvisemmäksi ja enteili sadetta, joten sen enempää kastelua emme tällä kertaa suorittaneet. Tulipahan kokeiltua, kuinka Rinsessa tuohon suhtautuu!

Sykkeen tarkistamista

Tauolle tulossa
Tauolle saavuimme peräkanaa ja nopeutemme tässä kohtaa oli vähän yli 15 km/h. Tarkastukseen Oona suoriutui kahdessa minuutissa ja syke tässä kohtaa 60 ja kaikki kohdat edelleen A:ta. Tauko sujui normaaleilla rutiineilla: evästä hevoselle ja ratsastajalle. 

Äiti syöttää porkkanoita Oonalle


Toiselle lenkille lähdimme Oonan kanssa muutaman minuutin ennen Maria, mutta he saivat meidät pian kiinni ja näin matka jatkui jälleen yhdessä. Hevoset tuntuivat nauttivan, kun askellus ja vauhdinjako sopi niin hyvin yksiin. Huolsimme jälleen lenkin puolessa välissä ja kun kilometrejä oli takana reilu 40 km molemmille hevosille juomakin alkoi maistua. 

Toiselle etapille lähdössä
Loppumatkan etenimme hieman rauhallisemmin. Tuuli oli yltynyt ja ravasin Oonan kanssa melkein maaliin asti, sillä hevosen sykkeet olivat maltillisissa lukemissa ja pyrin ehkäisemään kovan tuulen aiheuttamaa mahdollista lihasten kangistumista. 


Maaliviivalla huolto oli taas vastassa ja hevonen oli loimitettuna alta aikayksikön! Sykkeet eivät kuitenkaan heti lähteneet laskuun, sillä Oona näki auton perässä olevan ämpärin ja halusi juoda! Hevosen juotua sykkeet putosivat ja Oona oli tarkastuksessa 4 minuutin kohdalla. Syke jo 48 ja kaikki muut kohdat A:ta. 

Lopputarkastuksessa
Tarkastuksen jälkeen hevosen huoltamista: loimittamista, jalkojen kylmäämistä, kävelytystä, syöttämistä ja juottamista. Palkintojenjakoa odotellessamme kisapaikalla tapahtui kuitenkin ikävä onnettomuus, kun yhdessä kopissa hevonen oli hypännyt puomin päälle ja jäänyt siihen jumiin takajaloistaan. Palokunta kutsuttiin paikalle ja näin hevonen saatiin onneksi ehjänä ulos. Kun eläinlääkäri oli huolehtinut hevosen hyvinvoinnista, oli pakintojenjaon aika. 

Loimitus hyväksytyn lopputarkastuksen jälkeen
Voittajaksi julistettiin meidän Oonuska ja toiselle sijalle tulivat matkakumppanimme Mari ja Hansu! Nopeutemme oli 14,1 km/h. Myös luokan kaksi muuta ratsukkoa saivat hienosti hyväksytyn suorituksen. Oona valittiin myös eläinlääkärin ihannepotilaaksi. Palkinnoksi saimme prix-säkin, sekä purkin BlackHorsen monivitamiini-kivennäislisää. 

1. sija

Palkintojenjaossa
Tyytyväisenä lähdimme kotimatkalle, paremmin ei olisi voinut päivä mennä! :)

Ensimmäinen tiimikuva, jossa kaikki jäsenet samassa kuvassa! Iskällekin on löytynyt tiimipaita! Sinivalkoisen voittoruusukkeen saamme jälkitoimituksena. Kuvan nappasi Tea Repo. Kiitos Tealle!

- Roosa

18 kommenttia:

 1. Hyvä Roosa ja Oona, mahtavaa! Joko on Roosaa matkiskärpänen puraissut? Hieno tuo teidän tiimikuva.

  Kuulostipa ikävältä tuo tapahtuma kisapaikalla mutta ilmeisesti ikävyyksiltä vältyttiin.

  mitenkä meinaatte ensi vuonna kilpailla, joka toisella kerralla toinen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä on innostusta kisaamiseen ollut jo pidemmän aikaa :)
   Ensivuodesta en osaa vielä sanoa, miten Hillan kanssa kisataan, sen näkee sitten kunhan saadaan ensivuoden kisakalenteri suunniteltua :)
   Tiimikuvasta tuli kyllä onnistunut, kiitos vain kuvaajalle!
   - R

   Poista
  2. Onko ensi vuodella tähtäin sitten niissä aluemestaruuksissa? :)

   Poista
  3. Olisihan se hauska päästä sielläkin starttaamaan nyt, kun kvaalikin on :)
   - R

   Poista
 2. Onnea hurjasti menestyksestä! Ootte te aikamoinen tiimi! :)

  VastaaPoista
 3. Tosi hienosti taas mennyt, onnea! :)
  Aivan mahtava tuo teijän tiimikuva!

  VastaaPoista
 4. Onnea hienosta suorituksesta!!! :)
  Ja samaa kehun ylläolevien kanssa: hieno tiimikuva, wau!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tiimikuva onnistui kyllä hyvin, vaikka itse sanonkin!

   Poista
 5. Onnea paljon!!!
  Tosi komea tiimikuva, hyvä hyvä!

  VastaaPoista
 6. Onnea paljon!
  Tätä oli oikein mukava lukea! :)

  VastaaPoista
 7. Teidän tiimi kyllä osaa nää hommat!!

  Onnea Oona ja Roosa!

  VastaaPoista