lauantai 19. lokakuuta 2013

Tupla-siskokset maastossa

Tänään teimme jotakin ennenkuulumatonta: haimme tallin suomenhevosvahvuudet tarhasta ja satuloimme ne! Suomenhevoset eivät koskaan ole olleet meille kummallekaan "se juttu", joten siksi tätä tapahtumaa voidaan jopa historialliseksi kutsua: molemmat suomenhevosen selässä saman aikaisesti! Rotuna suomenhevonen saa meiltä täyden kunnioituksen, mutta kummankin mieltymys on ehkä hieman enemmän noihin sirompiin rotuihin. 

Näin suokkisiskokset Helmi ja Siiri pääsivät meidän mukaan maastolenkille. Pikkusisko Roosa sai ratsukseen isosisko Siirin, isosisko Hilla pikkusisko Helmin. 

Hilla ja Helmi

Roosa ja Siiri

"Pitkä matka maahan on..." Pikkuinen pikkusisko Helmi!

Siiri taas sopivamman kokoinen

Siskokset matkalla

Oona katselee järkyttyneenä! "Mihin minun ihmiseni oikeen vievät toisia hevosia kun olisi pitänyt ottaa minut! Viis yhdestä tollokaviosta!"
Isosiskon / pikkusiskon johdollaTehtiin kevyt lenkki syyssäässä. Yhteisputuus 12,4 km ja keskinoupeus maltillinen 8,3 km/h. Siiri sai lainata Oonan sykemittaria ja seurailimme naureskellen Touhotädin sykkeitä. Varsin maltillisia lukemia kovasta tohinasta huolimatta!


Siiri on luonteeltaan reipas menijä, joka kulkee aina eteenpäin - tuli vastaan mitä tahansa. Etenemisvauhti on sitten ihan toinen juttu, josta täytyy tädin kanssa aika ajoin hieman keskustella. Menohalut ovat peräisin raviajoista, jolloin Siiri olikin varsinainen maantiejyrä. Nykyisin Mamma-tamma on jo hieman rauhoittunut ja viettää siitostamman elämää. 

Pikkuinen Helmi on pitkistä jaloistaan huolimatta isoa siskoaan hitaampi. Helmi on muutenkin rauhallisempi ja maltillisempi kuin Siiri. Helmi pitääkin enemmän akropaattisista tempuista turvallisella aidatulla alueella, jota myös kouluratsastukseksi kutsutaan. Helmi kunnostautuikin tänä kesänä kouluradoilla ollen suomenhevosten aluemestaruuksissa kolmas!

Tässä havaittavissa suokkisiskosten persoonallisuuserot!
Tallissa kummankin syke heti alle 64, joten tästä meidän "mielikuvitus-matkaratsastus-ihanneaikaluokasta" tuli kummallekin hyväksytty tulos!

3 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Eivät tainneet suomenhevoset kuitenkaan hurmata? :D

    VastaaPoista
  2. Nättejä tammoja! Suokit lämmittää mun sydäntä! :)

    VastaaPoista