lauantai 12. lokakuuta 2013

Viikko SM-kilpailuun

Matkaratsastuskauden huipentumaan, matkaratsastuksen Suomen mesteruuskilpailuihin, on aikaa enää viikko! Viikon päästä tähän aikaan kisat ovat jo takanapäin ja palkinnot jaettuna. Kilpailusta tulee jännittävä, sillä peräti 8 ratsukkoa on lähdössä mukaan! Mukana on kokeneita, kovia nimiä sekä uusia tulokkaita. 

Matkaratsastuskilpailut ja SM 2013 Vesilahdella 19.10.2013 

Luokka 1 - Suomen Mestaruus 2013 (100km)
Sonja Halme (LMR) - Anna ox
Nea Mickelsson (SuMaRa) - Azartas ox
Olli Tahkokallio (SuMaRa) - Alea ox
Hilla Salopää (SISU) - Go Get'm Girl
Tanja Lampinen (Rierat) - El Pedro tai Kuvaharjun Andorra ox
Anne Perälä (Rierat) - Millionfield's Roadrunner
Tara Repo (SuMaRa) - Zodina
Mari Marjatsalo (SuMaRa) - Handosem S

Muiden luokkien lähtölistat nähtävillä tapahtuman Facebook -sivulta. Sivun katseleminen ei edellytä Facebook -kirjautumista. 

Oona on palautunut hyvin Laitilan kilpailusta ja mahdollisuuksien mukaan nautiskellut päivisin vielä laitumen antimista.

Kisamatka alkaa SM-kilpauluun osallistuvien kohdalla jo perjantaina 18.10. sillä hevosten alkutarkastukset tehdään perjantai-iltana klo 19 alkaen. Sen jälkeen on vielä reittiselostus, sillä luokka starttaa lauantaina aamulla jo klo 6.00. 

Matkaan lähdetään siis pussipimeässä, sillä aurinko nousee 19.10. klo 8.17. Joten hieman säätilasta riippuen hämäränhyssyä riittää ensimmäiset 1-2 tuntia. Täysikuuhan osuu perjantaille, joten sää saattaa olla aamulla viileää. Toisaalta, olisiko hienompaa kuin startata täysikuun loisteessa tähtitaivaan alla?!

Kilpailu ratsastetaan neljässä osassa, joiden pituudet ovat 35 km, 28 km, 20 km ja 18 km, eli yhteensä 101 km. Kilpailu alkaa aamulla Hevostaitokeskus Hovilta, jossa hevoset myös majoittuvat. Tauot pidetään Onkemäen koululla, joka toimii myös kilpailukeskuksena muiden luokkien osalta. Kilpailu päättyy viimeisen osuuden jälkeen Hoville, jossa järjestetään SM-kilpailun palkintojenjako. 

Ennen lauantain kilpailua Oonan kanssa tehdään lyhyt viimeistelylenkki, jotta suurimmat höyryt ja paineet saadaan purettua. Kengitys on ajoitettu loppuviikolle. Lisäksi pakkaaminen pitää suorittaa ajatuksella, sillä ensi kertaa kilpailumatka on useamman päivän mittainen. Siksi pakkauslista sekä päiväkohtainen toimintasuunnitelma on kirjattu ensiviikkoa silmällä pitäen yhdessä paperille.

Pimeässä ratsastamisen ei pitäisi tuottaa meille ongelmia, olemmehan kotonakin monesti maastoilleet pimeydessä. Hyvät heijastimet ovat silloin tarpeen, ja ne onkin jo valmiiksi katsottuina. Kaulaansa Oona saa y-mallisen rintaheijastimen. 


Rintaremmiheijastin.

Jalkoihin Oonalle laitetaan saman sävyiset jalkaheijastimet. Hööksin valikoimasta

Lisäksi Oonalla on kaksi ratsastusloimea, joissa kummassakin on heijastimet. Liilaan loimeen ompelin itse hiljattain heijastimet, koska siinä ei niitä valmiina ollut. Liilaa heijastin nauhaa en luonnollisestikaan löytänyt, mutta vaaleanpunainen saa kelvata.

Ruskea ratsastusloimi keltaisella heijastimella
Liila ratsastusloimi, johon ommeltu vaaleanpunaista heijastinnauhaa
Lisäksi otsalamppu voisi olla kova sana. Ja luonnollisesti heijastinliivi ratsastajalle, mikäli se näkyy kilpailunumeron alta. Ellei sitten ole heijastinliivinumeroita, kuten SISU-kisoissa (ks. ylempi loimikuva)!
- Hilla

20 kommenttia:

 1. Huh, 101km...! Saa siinä takalisto kyytiä! :o Tsemppiä kisoihin näin etukäteen koko teamille ja Oonalle rapsutukset, katellaan kuinka teidän käy! :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä mitään satulassa istuta! Jalat eniten kipeytyvät, kun ollaan jalustimien varassa. ;)

   Meikäläiseltäkin SUUREN SUURET tsempit tiimille erittäin vaativaan kisaan!!!!

   Poista
  2. Kiitos kiitos. Tsemppiä tarvitaan!

   Täytyy sanoa, että pitkillä matkoilla kyllä eniten kipeytyy pohjelihas, ainakin minulla. Onneksi Oonalla on hyvää hevoslinimenttiä... ;)
   -H

   Poista
  3. Mullakin kipeytyy pohkeet eniten, vaikka meidän matkat onkin vielä lyhyitä tohon 100km verrattuna :D

   Mua jännittää teidän puolesta ihan sikana, toivon tosiaan että mitali tulee teille, toivottavasti se kirkkain ;)

   Poista
 2. Isot tsempit ja peukut on pystyssä! Ootte mun ja Sirin idoleita ja esikuvia tässä lajissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Katsotaan nyt, miten meidän käy. Hyväksytty tulos kaiketi olisi jo ihan tavoittelemisen arvoinen juttu tällä tasolla ja tässä porukassa!
   -H

   Poista
 3. Täälläkin jännitetään teidän puolesta! Pitkä ja vaativa matka edessä. Paljon onnea ja tsemppiä teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimen omaan! Matkan aikana ehtii tapahtua yhtä ja toista! Kiitos tsempeistä, niitä takuulla tarvitaan!
   -H

   Poista
 4. Tiedän että hoidatte homman kotiin, teette vain tiimityötä - te osaatte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan, miten ensikertalaisen käy. Pidetään pää kylmänä ja katsotaan, mihin oma suoritus riittää. Mukana kovia ja kokeneita ratsukoita! Vastaavassa seurassa ei olla vielä koskaan startattukaan!
   -H

   Poista
  2. Minä ainakin uskon teihin, tuli mitä tuli mutta ette te vahingossa tuolle tasolle ole nousseet! :)

   Poista
  3. Kai se niin on :D Avoimin mielin ja positiivisella fiiliksella lähdetään lauantaina kisaamaan!
   -H

   Poista
 5. Ihan sikasiistiä, tyypit mittelee SM-tasolla asti jo! Ihan jätti-isot peukut teille, näyttäkää mistä monitoimi-lv:t on tehty! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa on päästä kisaamaan Suomen parhaimpien kanssa. 8 osallistujaa ja peräti 2 lv:tä mukana! Ei meinaa uskoa todeksi, että meidän Rimppakinttu on niistä toinen!
   -H

   Poista
 6. Apua, mua kyllä jännittäis jo ihan kamalasti!!
  hirmuisesti tsemppiä, peukkuja pidetään!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaa vaan jännittääkö mua... Ja mitä lähemmäs h-hetkeä mennään, sitä enemmän jännittää! Lisäksi ensimmäinen kisareissu, jossa Oona viettää yötä poissa kotoa.
   -H

   Poista
 7. Tsemppiä matkaan! Me ollaan hengessä mukana. Voittajia olette joka tapauksessa, harva yltää tuolle tasolle lämppärin kanssa :) Oonalle rapsutuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos teille! Saavutus jo sinänsä päästä mukaan tälläiseen kilpailuun. Keskitytään omaan suoritukseen ja katsotaan, mihin se riittää. Tällä tasolla jo hyväksytty suoritus on sinällään saavutus! Oona on toinen tämän hetken parhaista lv-matkaratsuista Suomessa (ja myös se toinen on kisassa mukana!). Sekin on hieno saavutus!
   -H

   Poista