sunnuntai 1. joulukuuta 2013

1. luukku: Kuka voi kilpailla matkaratsastuksessa?

Matkaratsastuskilpailuun osallistuminen vaatii muiden ratsastuskilpailujen tavoin ratsastajalta jonkin ratsastusseuran jäsenyyden. Ratsastajan tulee myös olla vähintään 12- vuotias. Ratsastaja voi osallistua avoimeen matkaratsastusluokkaan aikaisintaan sen vuoden alusta, jolloin hän täyttää 12- vuotta. Alle 12 - vuotiaille järjestetään satunnaisesti myös omia luokkia, joihin nuoremmatkin voivat ottaa osaa.   


Hevosen tulee olla vähintään 4 – vuotias, jotta sillä voi startata matkaratsastuskilpailussa tason 1 (12 - 29 km) luokassa ja vain tuomariston luvalla 4- vuotias hevonen voi siirtyä tasolle 2 luokkaan 30 – 39 km.  

Tasolla 1 ratsastajan tulee lunastaa itselleen maksuton E-lupa (vrt. entinen seurakilpailulupa). Mikäli ratsukko aikoo kilpailla tasolla 2-5, tulee ratsastajalla olla seuran jäsenyyyden lisäksi kilpailuluvat kunnossa. Myös hevosen vuosimaksu tulee tällöin olla maksettu. 


Entä, onko hevosen rodulla väliä? Ei ole! Matkaratsastuskilpailuissa niin arabit, lämminveriset kuin suomenhevosetkin kilpailevat samoissa luokissa ihan kansallisella tasolla asti! Matkaratsastuskilpailuun osallistuminen ei tarvise hevoselta mitään superkuntoa tai sen kummempaa treenaamista lyhimpiin matkoihin osallistuessa. Peruskunnon omaava säännöllisesti liikkuva hevonen jaksaa hyvin esimerkiksi 15 - 30 km luokan! 

3 kommenttia:

 1. Voi kun en olisi näin arkajalka. Olisi ihana osallistua johonkin lyhyeen luokkaan. Elämys on varmasti ainutlaatuinen. Ehkä ennen eläkeikää jollakin hevosella ehdin osallistuakin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta! Jos vaan hevonen toimii ja hanskassa pysyy niin mukaan vain! Positiivisin mielin!
   -H

   Poista
 2. Näinpä! Usein ihmiset itse laittavat kynnyksen osallistuakseen liian isoksi. Lopulta kaikki ovat tervetulleita ja jostainhan se on aloitettava. :)

  VastaaPoista