maanantai 16. joulukuuta 2013

16. luukku: Ajanotto kilpailuissa

Ajanotto käynnistyy silloin, kun lähtömerkki annetaan ja lähtölinja on ylitettävä 15 minuutin kuluessa siitä. Tauolle tultaessa aika kirjataan minuutin tarkkuudella ja maalissa sekunnin tarkkuudella. Ajat kirjataan kilpailukorttiin sekä kilpailupöytäkirjaan. 

Kilpailuajalla tarkoitetaan virallista paikallista kellonaikaa. Kilpailupaikalla on selvästi nähtävillä kello, joka on tässä ajassa. 
 

Suoritusaika tarkoittaa koko sitä käytettyä aikaa, joka ratsukolta kuluu lähdöstä maalilinjan ylitykseen. 

Ratsastusaika taas tarkoittaa luonnollisesti ratsastukseen käytettyä aikaa eli suoritusaikaa, josta on vähennetty pakolliset tauot. Tauolla ratsastusaika katkeaa, kun hevonen ilmoitetaan hyväksyttyyn sykemittaukseen ja eläinlääkärin tarkastukseen. Maalissa ratsastusaika katkeaa, kun ratsukko ylittää maalilinjan. Nopeuskilpailussa voittaja on se, jonka ratsastusaika on nopein ja kaikki eläinlääkärin tarkastukset on suoritettu hyväksytysti.

Lähtöaika kertoo, milloin ratsukko saa lähteä seuraavalle osuudelle pakollisen tauon jälkeen. 

Saapumisaika taas kertoo ajan, jolloin ratsukko on saapunut taukopaikalle. 

Sykeaika on aika, jolloin ratsukko on ilmoittautuu eläinlääkärintarkastukseen. Eläinlääkärintarkastukseen ilmoittaudutaan aina sanomalla "(oma kilpailunumero) ilmoittautuu. "

"Numero viisi ilmoittautuu" jolloin ratsukolle kirjataan sykeaika.
Palautumisajalla tarkoitetaan sitä aikaa, jonka käytetään palautumiseen ennen eläinlääkärintarkastukseen ilmoittautumista. Palautumisaika on tauoilla enintään 20 minuuttia ja maalissa enintään 30 minuuttia. 

2 kommenttia:

 1. Onko tauoillakin eläinlääkäri tarkastamassa sykkeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Tauolla tehdään samanlainen eläinlääkärin tarkistus kuin kilpailun alussa ja lopussa. Palautumisaika tauolla on enintään 20 minuuttia.
   -H

   Poista