lauantai 21. joulukuuta 2013

21. luukku: Valmennukset

Avoimiin matkaratsastusvalmennuksiin voi osallistua kuka vain. Ei siis tarvitse olla aikaisempaa valmennus- tai kilpailutaustaa, vaan mukaan kannattaa lähteä hakemaan uusia vinkkejä ja ideoita omaan treenaamiseen. Valmennuksessa jokaiselle kuitenkin suunnitellaan oman tasoisensa harjoitus. Avoimista valmennuksista tiedotetaan usein matkaratsastuksen omissa Facebook ryhmissä. Halutessaan voi myös koota oman porukan ja pyytää valmentajaa kyläilemään vaikkapa omalla tallilla! 
 
Matkaratsastusvalmennuksessa Laukon harjoitusraviradalla
Valmennuksissa voi olla teoriaosuus, jossa valmentaja luennoi matkaratsastukseen liittyvästä aiheesta. Joskus järjestetään myös valmennuksia, joissa ratsastajat ovat ilman hevosia. Ratsastusosuus voidaan suorittaa valmennuksesta riippuen joko lajiharjoitteena maastossa tai ratatreeninä esimerkiksi harjoitusraviradalla. Jos ratsukoita on paljon, ratsastetaan valmennuksessa usein 2-3 ratsukon ryhmissä. Lisäksi valmennuksessa harjoitellaan usein hevosen oikeaoppista esittämistä eläinlääkärintarkastuksessa sekä tarkkaillaan hevosten sykkeitä harjoituksen aikana ja sen jälkeen. Toisinaan valmennuksista saa kirjallisen palautteen ja valmentajan kanssa on mahdollista suunnitella hevoselle sopivaa treeniohjelmaa. 


Eläinlääkärin tarkastuksen harjoittelemista. Esittämistavalla on vaikutusta hevosen liikkeisiin. Siksi olisi hyvä harjoitella, jotta oppii juoksemaan hevosen kanssa samaan rytmiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti