tiistai 24. joulukuuta 2013

24.luukku: Miksi harrastamme matkaratsastusta?

Innostuimme matkaratsastuksesta edesmenneen hevosemme Vantun aikana. Halusimme harrastaa oman hevosemme kanssa jotakin lajia, mutta entinen ravihevonen ei oikein tuntunut sopivan esteradoille saati kouluaitojen sisäpuolelle. Niinpä päätimme lähteä kokeilemaan matkaratsastusta!


Vantun kanssa Yläjörvellä toukokuussa 2008
Matkaratsatuksessa hienointa on yhdessä tekeminen oman hevosen ja tiimin kanssa. Yhteiset kokemukset kisareissuilta takaavat jutun juurta vielä pitkäksi aikaa. Kilpailureissu on myös oiva tapa viettää aikaa yhdessä perheen kanssa (mikäli huoltotiimisi on omasta perheestä), hyvien heppakavereiden (jos huoltotiimisi koostuu parhaista tallikavereistasi) tai muiden ystävien (joista saattaa kuoriutua huippuosaajia hevoshommissa vaikkei hevostaustaa ennestää olisikaan)!


Äitikin huoltaa jo varsin mallikkasti! Usein heistä, joilla ei ole ennestään yhtään hevoskokemusta, kuoriutuu mitä parhaimpia huoltotiimin jäseniä ja hevosenhoitajia! He vaan eivät useinkaan tiedä sitä itse. ;)
Matkaratsastuskilpailuissa vallitsee aina ystävällinen ja leppoisa tunnelma. Aina löytyy sopivaa matkaseuraa ja hevosihmisille nyt yleensäkin löytyy aina yhteistä puhuttavaa, jolloin matka taittuu ja aika kuluu suorastaan siivillä. Keneltä vain voi pyytää apua ja neuvoa, myös kanssakilpailijoilta. Ja toisinaan apua myös tarjotaan spontaanistikin, jos joku huomaan toisen epäröivän. Saipa Oonakin kerran jouda kanssakilpailijan mehut huollossa, kun omat eivät maistuneet!Matkaratsastuksessa voi vapaasti valita itselleen ja hevoselle sopivat matkat. Pakko ei ole siirtyä pidemmille matkoille, vaan aina on parannettavaa ja uutta koettavaa sillä tasolla, jolla haluaa kilpailla. Vastaavasti estekilpailuissakin voi valita sen korkeuden, joka tuntuu ratsukolle sopivalta, eikä seuraavissa kilpailuissa kukaan vaadi ylittämään korkeampia esteitä. Emme ole koskaan kokeneet mitään etenemispakkoa, vaan alkuun ajatuksena oli kilpailla vain lyhyitä matkoja. Kuitenkin jossain vaiheessa innostus lajiin kasvoi ja halusimme lähteä kokeilemaan pidempiä matkoja. 

Lähde sinäkin mukaan kokeilemaan matkaratsastusta!


8 kommenttia:

 1. Hyvää Joulu teidän koko tiimille! Tää joulukalenteri oli aivan mahtava 'lähtölaukaus' matkaratsastukseen, ehkä me nähdään ensivuonna jossain kisoissa ;) KIITOS

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tarkoituksena oli saada lisää innokkaita harrastajia lajin pariin, joten ihanaa nähdä uusia kasvoja ensi vuoden kisoissa! Hyvää joulua myös sinulle! :)
   -H

   Poista
 2. Hyvä päätös hienolle kalenterille. Ihanaa joulua teille! <3

  VastaaPoista
 3. Rauhallista joulua Oona ja tiimi, poneja unohtamatta! :)

  VastaaPoista
 4. Tää oli ihan superhieno joulukalenteri! :) Kiitos!
  Entistä enemmän harmittaa, ettei mulla ole hevosta jonka kanssa lähteä matkaratsastuskisoihin!
  Parhainta joulua ja kisamenestystä ensi vuodeksi koko teidän tiimille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että tulevaisuudessa on! :)
   Oikein ihanaa joulua teillekin!
   -H

   Poista