sunnuntai 8. joulukuuta 2013

8. luukku: Kilpailuissa tarvittavat asiakirjat

Mitä papereita matkaratsastuskilpailuissa tarvitaan?

Ilmoittautumisen yhteydessä tietyt asiakirjat tarkistetaan kilpailukansliassa, ja näin ollen mukaan tulee ottaa: 

Rokotustodistus, josta käy ilmi hevosen voimassa olevat influenssarokotukset. Rokotukset tarkistetaan kilpailupaikalla aina, joten niiden ajantasaisuudesta on hyvä huolehtia. Eläinlääkäriä voi pyytää päivittäämän hevosen rokotustiedot myös Kipaan rokotuksen yhteydessä. (Poikkeuksena pelkästään tasona 1 järjestettävät kilpailut, jollei järjestäjä erikseen ilmoita rokotusvaatimusta.)

Vihreä matkaratsastuskilpailukirja, johon merkitään kaikki ratsun matkaratsastussuoritukset.  Kilpailukirjan saa ensimmäisen matkaratsastuskilpailun yhteydessä kilpailujen järjestäjältä maksutta. 

Suoritukset kirjataan kilpailukirjaan.
Ratsastusseuran jäsenkortti. Kortista on nähtävissä myös muut kilpailuluvat. Jos hankit jonkin luvan kesken kautta, säilytä maksukuitti. Sitä näyttämällä voi todistaa kilpailuluvan voimassa olon. Järjestäjä pystyy tarkistamaan lupien voimassaolon muutenkin. 

-  Hevosen vuosimaksu pittää suorittaa riittävän ajoissa (varaa 4 arkipäivää), jotta maksu ehtii päivittyä Kipaan. Jos hevosen vuosimaksu ei näy Kipassa, sillä ei saa startata kilpailussa. Vuosimaksu vaaditaan kaikilla kilpailutasoilla tasoa 1 lukuunottamatta.  

-  Kuitti maksetusta ilmoittautumismaksusta tason 1 kilpailuun, maksut suoritetaan suoraan seuran tilille. Kipan kautta maksetuista maksuista ei tarvitse olla kuittia mukana, sillä ne näkyvät järjestelmässä. 

Hevospassi tai muu tunnistamisasiakirja, jotta hevonen voidaan tarvittaessa tunnistaa kisapaikalla.

Meillä on käytössä kätevä kansio, jossa kaikki paperit säilyvät ja kulkeutuvat helposti mukaan kisapaikalle. Myös muovitasku on suosittelemisen arvoinen! Näin paperit pysyvät yhdessä paikassa tallessa, eikä niitä tarvitse keräillä kisareissun päätteeksi vaikkapa auton lattialta... Jokainenhan sen tietää, että vaikka kuinka huolella auton pakkaa, niin (kisa)reissun jälkeen se on enemmän tai vähemmän kuin pommin jäljiltä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti