maanantai 30. joulukuuta 2013

Kullanhohtoinen koira

Sillä välin, kun Hilla ja Oona suorittivat laukkatreeniään, istui pieni Siru - koira autossa. " Voi kurjuus", ajatteli Siru -  koira, " miksi nuo saavat kirmata ympäriinsä, kun minä joudun istumaan auton takakontissa?!" Siru- koira olisi hyvin mielellään pinkonut hevosen vierellä, olihan se parasta mitä pieni Siru - koira tiesi. Siru olisi niin kovasti halunnut juosta Oonan rinnalla läpi kuraisten vesilammikoiden niin, että rapa vain olisi lentänyt kaaressa koiran tassuista. Ei märkä ja kurainen harjoitusrata olisi ollenkaan haitannut koiran menoa, päinvastoin. 


Siru - koira huokaisi, se ei tulisi tänään pääsemään Hillan ja Oonan mukaan. Siru oli pettynyt ja lysähti makaamaan auton lattialle. Yhtäkkiä Siru kuuli oman nimensä mainittavan ja jonkun askeleet lähestyivät auton takaosaa. Siru nousi istumaan ja tarkkaili auton ikkunasta, kuka tuo kulkija oikein oli. Mutta sehän oli Roosa! Roosa avasi takaluukun ja kysyi Sirulta " Mennäänkö metälle?". Siru innostui kuulemastaan niin paljon, että luvan saatuaan koira ponkaisi ulos autosta ja lähti pinkomaan ympäri autoa kuin pieni villivarsa! 


Hetken auton ympärillä kohellettuaan Siru - koira ja Roosa lähtivät harjoitusradan viereiseen metsään rämpimään. Siru oli innoissaan ja jatkoi metsässä hullunkurista poukkoiluaan. Pitkään pilviverhon peitossa ollut aurinkokin näyttäytyi pitkästä aikaa ja auringon säteet paistoivat kauniisti metsän puiden lomasta värjäten samalla Sirun turkin kullanhohtoiseksi. 

Kullanhohtoinen Siru - koira kirmasi auringon kultaamien puiden lomassa, hyppien kaatuneiden puunrunkojen yli ja ottaen kiinni Roosan sille heittämiä keppejä ja käpyjä. Siru - koira ja Roosa saapuivat pienen puron luokse, jonka yli oli Siru- koiran mielestä hauska hyppiä. Siru - koira sai luvan myös juoda purosta, mutta Siru - koirapa päättikin juomisen lisäksi heittää talviturkkinsa näin keskellä talvea ja hyppäsi ojaan niin, että vesi räiskyi! Siru - koira ei ymmärtänyt Roosan toruja, olihan tämä vedessä pärskyttäminen paljon hauskempaa! Kun Siru -  koira ja Roosa olivat hetken puron laidalla oleilleet, kääntyivät he takaisin autolle päin. Autolle saavuttuaan Siru - koira huomasi tutun hahmon tulevan autolle päin taluttaen hevosta. Sehän oli Hilla, joka talutti hikistä Oonaa! Siru -koira pinkaisi tervehtimään iloisesti ystäviään, olihan hänellä kiire kertomaan Oonalle metsäseikkailustaan!
3 kommenttia: