sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Painellaan pellolla!

Viikonloppu oli erityisesti Siru-koiran mieleen, sillä vihdoin pakkasta oli sen verran, jotta voitiin lähteä pellolle hummailemaan. Tämähän tarkoitti sitä, että Siru pääsi mukaan heppalenkille. Lauantaina valjastimme Oonan koppakärryjen eteen ja suuntasimme pellolle ajamaan. Siru sai juosta sydämensä kyllyydestä Oonuskaisen seurassa. Ja ihmeesti tuo koira vaan jaksaa! Välillä Siru oikaisi pellon poikki äidin luokse ja sitten taas takaisin Oonan luo. 

"Hohoo! Minä kuntoilen!"

Kuvissakin näkee, miten matalalta aurinko paistaakaan näin joulukuun 1. päivänä!
Tänään aamuauringon paisteessa suuntasimme jälleen pellolle. Päätin ratsastaa Oonalla ja Roosa ajaa Napila. Nappi ei ollut oikein juosutuulella, tai ehkä se vain turhautui jäädessään kovaa kyytiä painelevista Oonasta ja Sirusta jälkeen. Roosa parkkeerasikin ponin pellolle ja keskittyi kuvaamiseen. 

"Mitä?! Menikö tästä joku ohitse?"

"Miten nuo viitsivät?"


Oona ja Siru kilpailivat. Kun Oona lähti raviin, ampaisi Siru välittömästi ohitse ja Oonan oli lisättävä tietysti vauhtia. Kun Siru jäi jälkeen haistelemaan jotain, Oona hidasti ja jäi "odottamaan". Sirun taas ilmestyessä rinnalle vauhti kiihtyi. 
Useampi kierros siinä viehrähti, kunnes oli aika siirtyä laukkailemaan. Siitäkös taas vauhtikaksikko innostui ja Siru sai Oonan kiihtymään spurttailemalla vähän väliä tämän ohitse. 


Oona ja Siru kilpasilla


Laukassa vauhti oli kuitenkin jo sen verran reippaampaa, että muutaman kierroksen jälkeen Siru väsähti. Ovelasti se jättäytyi Roosan ja Napin luo parkkiin ja aina Oonan painellessa ohitse kävi "saattamassa" Oonaa yhden kurvin verran kääntyen sitten takaisin Roosan ja Napin luokse. 


Siru ovelana saattaa Oonaa vähän matkaa
Tallilla kaikilla oli kovasti jano ja kolmikko joikin vuorotellen samasta ämpäristä. Sitten oli tietysti palkkioiden aika ja nätisti rivissä odottaen sai kukin oman ruisleivänkannikkansa. Tyytyväinen rouskutus vaan kuului nelijalkaisten mutustaessa herkkupalojansa.


"Herkkupalat kehiin!"
- Hilla


4 kommenttia:

 1. Teillä ei taida olla lunta ollenkaan?! :D Tosi outoa katsoa näitä kuvia kun meillä saa tarpoa kauheassa hangessa jo :)

  VastaaPoista
 2. Kauhistelen täällä kans että eikö teillä oo lunta? Meille on tullu parissa päivässä niin paljon lunta että ihan ahistaa :D Onpa Oona taas hyvännäkönen, niin nätti ja siro tamma! Ihana tuo Napin lettitöyhtö ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ehkä tuo "keskipäivän aurinko" saa Oonan värin jotenkin vielä korostumaan.

   Eihän sitä voi olla tosimies, jollei yhtä töyhtöä päähän sovi laittaa! :D
   -H

   Poista