lauantai 14. joulukuuta 2013

Pelolla koko porukan voimin!

Viikolla kaikki lumi suli pois, ja vihdoin pakasti sen verran, että pääsimme taas pellolle koko porukan kanssa. Siru oli tietysti taas mukana juonessa ja saikin juosta peltoa ympäri ensin Napin, sitten Oonan ja lopuksi vielä Bertan kanssa. 
Koska Oona on ollut viime aikoina ylitsepursuavan erenginen, päätimme toteuttaa pellolla ensimmäisen laukkatreenin. Tarkoituksena hieman katsastaa hevosen tämän hetkistä kuntoa sekä purkaa ylimääräisiä paineita. 


Treeni alkoikin pikkuisen paineisella hevosella ravaten. Oona teki myös elämänsä ensimmäisen pukin ratsastajan kanssa nostamalla molempia takasiaan yhtaikaa ilmaan! Syy tähän oli Siru, joka paineli tässä kohtaa Oonan ohi. Oonaa tietysti harmitti se, ettei saanut heti posottaa täyttä höyryä joukon ensimmäisenä. Lämmittelyn jälkeen teimme Oonan kanssa 15 minuuttia + 15 minuuttia laukkatreenin. Oona laukkasi alusta alkaen todella rauhallista ja tasaista vauhtia! Tämä oli minulle hieman yllätävää alun energisen ravin jälkeen. Mutta nähtävästi Oona on oppinut, että laukkatreenissä ei posoteta täysillä...

Pienet välikäynnit...

Oona suoriutui tästä hienosti, sykkeet tasaisesti koko ajan 166-177 välillä. Laukkapätkien välissä syke laski alle 100 pienen kävelyn aikana. 

...ja sitten taas jatketaan!

Myös toinen 15 -minuuttinen sujui kevyen oloisesti. Oona pörisi tyytyväisenä ikään kuin ajatellen: "Ihanaa! Nyt pystyn taas hillitsemään itseni!"

Lusmuilijat!
Loppuverryttelyyn osallistui myös Nappi, Sirun säntäillessä milloin mistäkin rakosesta. Oonan treenin ajan Nappi olikin toimittanut kuormajuhdan virkaa kuljettamalla Roosan ja kameran aitiopaikalle. Tälläisistä tilanteista Nappi ei ressejä itselleen ota, vaan juurtui paikoilleen pellolle maasta herkkupaloja tonkien . 

Pieni kuormajuhta!

Ensimmäinen liikutustuokio tuli suoritettua. Nappi ja Oona pääsivät talliin kuivattelemaan ja nyt mammuttikarvainen Berta pääsi aisojen väliin. Ja jälleen Siru pääsi peltoa kiertämään Bertan ja Roosan kanssa. Roosan mukaan Berta oli varsin energinen ja poni posottikin omasta tahdostaan pellolla aika kyytiä! Lisää vauhtia Bertaan taisi tuoda Siru, jonka perään Berta aina pinkaisi, kun koira viipotti ponin ohtise!


Siru toki viihdytti välillä itseään leikkimällä keppien kanssa. Jos kuvaaja ei heti huomannut miten komean kepin heittoa olisikaan nyt tarjolla, tuuppi Siru kepillä polvia siihen malliin että mustelmaa on tulossa meille kummallekin...

Siru ja Sirun rakas keppi

" Mutta minä halusin vain leikkiä..."
- Hilla

4 kommenttia:

 1. Voi mikä kuva toi viimenen! Ihana hauva! <3 Onpa törkeetä että teillä on siellä noin hyvä keli treenata, täällä on kaikki paikat ihan peilijäässä ja kentät mukaan lukien, koppuraaki on ja pelloillekaan ei asiaa kun lumi on niin kovaa että kantaa ihmistäki. Plääh! Teillä on kyllä mahtava heppajengi - mitä sulosuuksia koko kopla, antanenko viellä erityismaininnan Napille joka on aivan syötävän sulonen! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on melko märkää ja mutaista ollut lumien sulettua, mutta pieni pakkanen hieman paikkasi tilannetta. Päästiin vihdoin vähän purkamaan paineita noista nelijalkaisista! :) Saa nähdä, koska tänne saadaa ihan oikea talvi ja kunnon talvitreenikelit?!
   -H

   Poista
 2. teillä on tosi hyvät sivut, käyn lukemassa tosi usein, varsinkinkin sirun sivut varsinkin sirun sivut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Kiva kuulla myös Sirun omista faneista. Välillä tuntuu, että Sirun postauksia on vähän liian vähän.
   -H

   Poista