sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Vuoden viimeiset laukkatreenit

Vuoden viimeisten laukkatreenien kunniaksi joulukuinen sääkin suvaitsi suosia meitä: vettä ei satanut ja aurinko paistoi. Tosin niin matalalta, etteivät säteet joka metsän taakse edes yltäneet. 

Oona olikin kunnostautunut pienellä hiekkakylvyllä tarhassa. Kuorikerros oli kuitenkin ehtinyt kuivua, joten sen sai helposti harjattua pois. Oonalle varusteet päälle ja sitten menoksi. 


Testikäyttöön pääsi myös uusi GPS-urheilukellomme. Pukin kontista löytyi meille osoitettu paketti, josta paljastui Garmin Furerunner 310xt. Samanlainen laite oli meillä jo koekäytössä syksyllä, kiitos Tarun! Laite havaittiin loistavaksi kapistukseksi ja ilahduimme suunnattomasti, kun joulupukki oli tämän toiveemme kuullut ja täyttänyt. 


Garminin mukana tuli laitteen oma (ihmisen) sykevyö. Sen lähetin kuitenkin sopi Oonan Polarin antureihin, joten päätin testata, saako sykkeenkin näkymään urheilukellossa. Saihan sen, tosin vaan ei ihan paikkaansapitävästi, joten alkuverryttelyjen jälkeen vaihdoin Polarin sykemittariin. 

Alkuverryttelyksi kävelimme 1,5 km asfalttipätkän. Käynnissä Oonan sykkeet ovat siinä 70-75 lukemissa. Alkukäyntien jälkeen tarkoitus oli rennosti ravailla, mutta Oona mennä viipotti pää pilvissä ohjille painaen 18-19 km/h vauhtia sen rennon hölkän sijaan. Virtaa tuntui siis olevan vähän liiaksikin... Alun ravipätkä oli noin 4 km mittainen. 


Saavuimme radalle käynissä. Lähdimme laukkaamaan, ja vauhtia tosiaan hevosessa piisasi! Oona näki mörköjä, pomppi ja loikki radan reunalta toiselle, teki jopa pari äkkijarrutusta! Neiti alkaa olla varsin näppärä konteistaan... Äkkijarrutuksista tietysti sännättiin taas eteenpäin. 

Laukkasimme radalla neljä kierrosta eli noin 6-7 km eli noin 19 minuuttia. Laukassa Oonan sykkeet vaihtelivat välillä 160-185. Laukan jälkeen syke oli 153, 3 minuutin kuluttua 109 ja 5 minuutin kuluttua 97. 


Jatkoimme toiset neljä kierrosta jo huomattavasti rauhallisemmassa vauhdissa. Sykkeet olivat tasaisemmat verrattuna ensimmäisen laukkaosion kevätjuhlaliikkeisiin eli hyvinkin siinä 174-180 välillä. Jälleen neljä kierrosta hieman rauhallisemmassa tahdissa eli noin 20 minuuttia. Syke laukan jälkeen 143, 3 minuutin kuluttua 109 ja 5 minuutin kuluttua 90. 


Oona ei huolinut juotavaa, mutta porkkanat maistuivat. Oona sai ratsastusloimen päällensä ja rauhallinen kotimatka alkoi. Jälleen hölkkää, nyt jo rauhallisempaa 15-16 km/h tahtiin noin 4 km ja loppukävelyt 1,5 km. Tallin pihassa syke oli 70 suoraan käynnistä, joten hyvältä näytti. Tallissa en enää muistanut sykettä katsoa, mutta hyvin Oona palautui treenistä. Yhteensä lenkin pituus oli 26 km keskinopeudella 12,3 km/h. 

Garmin Forerunnerin käppyröitä tietokoneella

Hikinen hevonen pesulle ja loimitettuna karsinaan heinille. Oona vaikutti oikein tyytyväiseltä treenin jälkeen. 

- Hilla

9 kommenttia:

 1. Miekin oon katellu noita Garmineita, vitsi kun näppärä vehje, kun vaan olis varaa niin tollanen tulis meille kyllä heti! Kun vaan sais nyt aikaseks hankkia etes sen polarin, mutta jospa ostaisin sen ihtelleni synttärilahjaks? Kuulostaa suunnitelmalta!

  Ps. Olenko tehnyt hassuja havaintoja, onko teillä uusi satula? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillähän oli ennen käytössä Sport Tracker, mutta mun puhelimessa ei kestä akku enää pitää sovellusta auki koko treenin ajan, varsinkaan viileällä säällä saati pakkasella. Kun katselin noita hintoja, totesin, että mulle käy toi vanha nokialainen vielä kun sillä voi soittaa ja tekstata, ja päädyimme hankkimaan urheilukellon uuden kännykän sijaan. Niillä puhelimilla on nykysin sen verran hintaa ja kaiken maailman hienouksia, joita en itse koe tarvitsevani. Siksi päädyimme tähän. :) Joten oikein hyvä synttärilahjaidea!

   Olet nähnyt näkyjä, sillä menossa mukana kuraistakin kuraisempi ja pikaisen pesun tarpeessa oleva Maxamimme! Juuri meinaan katsoin, että tarvis pikasesti pestä kun on niin hävyttömän kurainen :D

   -H

   Poista
 2. Saitte tunnustuksen blogissani. :-)

  http://nisseponi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Olipas joulupukki viisas kun osasi aivan oikean laitteen tuoda teille!! :)

  Pitäisi varmaan itsekin aktivoitua ja katsoa, jos saisi laitettua tietoja Garminista koneelle... Kuten sanottua, eihän se GPS ole ollut meikäläisellä kuin vasta muutaman vuoden, heh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, joulupukki oli kerrassaan mahtava tänä vuonna! Oltiin ilmeisesti oltu kaikki hyvin hyvin kilttejä ;)

   Aika kätevästi tietojen siirto onnistuu, alkusählingin jälkeen. Samalla ne voi sitten arkistoida!
   -H

   Poista
  2. Mää kysyn sulta sitten apua, jos en onnistu itse... :P

   Poista
  3. Joo, kysy vaan :D Siinä kannattaa vaan cd-llä olevat ohjeet lukea kunnolla, niin onnistuu helpommin :D
   -H

   Poista
 4. Moi!
  Muutamille "blogitutuille" päätin ilmoittaa että laitoin blogini (nitsevoo) vain kutsutuille lukijoille - jos siis haluat lukea jatkossa niin lähetä sähköpostisi mulle makitalo.laura@gmail.com :)

  VastaaPoista