torstai 9. tammikuuta 2014

Koirien uimahalli?!

Eilen iltapäivällä isännän ajellessa kotiin, oli hänen silmiinsä osunut kummallinen kyltti. Kotona googletettuamme saimme todeta, että ihan oikein hän oli nähnyt. Nimittäin kyltin, jossa luki "Koirauinti". 

Kaiken takaa paljastui koirien oma uimahalli, Tampereen Koirauinti, jossa olisi mahdollista käydä uittamassa koiraansa. Nauroimme ajatukselle samalla kun selailimme sivuja. Miten joku on niin hullu, että vie koiransa uimahalliin uimaa?!

Täytyy myöntää, että kaksi hulluahan siinä istui yhdessä läppärin äärellä, sillä pian isäntä sai idean, että pitäisihän tämä nyt nähdä ja kokea. Tuumasta toimee, puhelin käteen ja vapaa uintivuoro sattui löytymään vielä samalle illalle varauskirjasta!

Siru -koira oli ihmeissään. Tokokassi pakattiin, mutta ihmiset vaan höpisivät tottiksen sijaan uimisesta? Hämmentynyt Siru kuitenkin lähti innolla mukaan, tuli mitä tuli.
Koirien oma spa
Puhelimessa olimme saaneet hyvät ohjeet siitä, miten uimalassa tulisi toimia. Paikalle piti saapua noin 15 minuuttia ennen omaa uintivuoroa. Mukaan pakattiin uimaleluja (pari puhdasta tennispalloa). Pyyhkeitä olisi tarjolla talon puolesta. 
Siru koirien pesupaikalla
Ensin koira piti pestä tai ainakin huuhtoa, ettei allasveteen menisi suotta mutaa, hiekkaa ja kuraa. Pesupaikka toi mieleen hevosten pesukarsinan, ja kätevästi koiran peseminen siinä sujuikin. Shamppoota löytyi myös, joten Siru tuli pestyä nyt vähän perusteellisemmin. 
Ensikertalaiselle suositeltiin liivejä
Seuraavaksi pääsimme sovittamaan liivejä. Uittaja, eli koirien uimaopettaja, opasti meitä, että ensikertalaiselle kannattaa pukea kevyet liivit. Altaassa uiminen olisi koiralle kuitenkin hieman erilaista kuin järvessä uiminen. Siru saikin ylleen kevyet liivit, joiden tarkoituksena olisi hieman auttaa koiraa altaassa ensimmäisellä kerralla. Mistään pelastusliiveistä ei kuitenkaan ollut kyse, sillä siihen tarkoitukseen nämä olisivat olleet Sirulle liian kevyet. 


Odottelimme loossissa omaa vuoroamme. Pian jo pääsimmekin altaalle. Yhdellä uintivuorolla voi kerrallaan olla 1-3 koiraa, eli jos haluaa lähteä porukalla, voi tuttujen kanssa varata vuoron kimppaan. Siru sai nyt nautti ylhäisestä yksinäisyydestään ja vallata koko altaan itselleen!

Siru-koira valmiina! Tässä kohtaa ei enää Sirullakaan epäselvyyttä siitä, kuka sinne uimaan onkaan menossa!
Altaaseen meno tapahtui ramppia pitkin. Uittaja opasti Sirua rampin käytössä. Se olikin Sirusta kovin jännittävää. Isäntä heitti pallon altaaseen, ja se poltteli Sirua kovasti. Rampilta Siru vaan ei meinnannut millään uskaltautua veteen! Uittajan saattamana Siru kuitenkin kovan vinkunan päätteeksi molskahti veteen ja kävi noutamassa pallon. Uittaja opasti Sirua myös kiipeämään altaasta pois ramppia pitkin. 

Alku aina kankeaa. Siru ja pelottava ramppi!
Saimpas palloni!
Ramppia pitkin ylös.
Parin ensimmäisen kerran jälkeen Sirulla ei sitten enää ollut minkäänlaisia ongelmia altaaseen menemisessä tai sieltä pois tulemisessa. Siru oli totaalisen innoissaan ja hyppi veteen samaan tapaan kuin laiturilta viime kesänä

Klikkaa isommaksi!
Taitava uimari!
Altaassa saattoi uittaa koiraa myös pidemmällä matkalla. Uittajan ohjeistettua pääsimme toteuttamaan tätäkin. Siinä pallo heitettiin altaaseen lähelle reunaa, kierrettiin ennen koiraa pallolle, napattiin se ja heitettiin uuteen paikkaan. Näin Sirua saattoi uittaa altaassa edes takaisin! Välillä näytti siltä, että koira alkaa olla jo ihan väsyksissä, mutta kun taas heitettiin palloa veteen, Siru loikkasi altaaseen uudella innolla!
Siru uimassa lenkkiä

Tehokas puolituntinen vierähti nopeasti. Siru nousi altaasta ja lähdimme kohti pesupaikkaa. Altaalta poistuessa koira kuitenkin katseli vielä altaalle, mieli olisi tehnyt vielä uida lisää. Kiltisti kuitenkin Siru tuli pesupaikalle, jossa huuhtelimme koiran. Sen jälkeen Siru kuivattiin pyyhkein ja kuivaimella. Melko tehokas tuollainen koirakuivain verrattuna hiustenkuivaajaan!

Kokemusta kerrakseen! Meillä kaikilla oli oikein hauskaa, ja puolituntinen kului alta aikayksikön. Siru sai kunnon liikunnat ja nukkui kuin tukkin kotiin päästyämme. Entä menisimmekö joskus uudestaan? No mikä ettei, tosin olihan tuolla hintansa.

Plussat:
+ Helppo mennä, hyvät parkkipaikat.
+ Hyvä ohjeistus uittajalta sekä puhelimessa että paikan päällä. Toimiminen ohjeiden mukaan oli helppoa. Kattavat nettisivut.
+ Hyvät käytännön järjestelyt. Uida sai omassa rauhassa ja remmiräyhä-Sirun ei juuri tarvinnut muita koiria haukkua.
+ Tehokasta liikuntaa, Siru oli ja on vieläkin ihan naatti! Sopii näille sade/kurakeleille hyvin.
+ Koiran pesu ilman, että koko kylpyhuone täytyy pestä operaation päätteeksi ja viemäri avata karvoista.

Miinukset:
- Hinta. Näin yksinään kustannettuna turhan arvokas. Esim. kolmen kaverin kimpassa hinta olisi sopivampi. 
-/+ Toisaalta, on olemassa niin monta turhuutta, johon tämän samaisen summan saa käytettyä, joten siinä valossa tämä ei ainakaan omalla kohdallani ole se "turhin" tapa. Saihan Nappikin juuri joululahjaksi hieronnan ;) Ja se jos mikä herätti suurta hilpeyttä ystäväpiirissämme...

- Hilla

5 kommenttia:

 1. Just yks päivä puhuin kavereiden kans, että olispa täälläkin koirauimala :D Tosin ei varmaan kamalan paljon itse tulis käytettyä sitä, mutta olishan se hauskaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaahan se oli! En ollut ennen kuullu tälläisistä, mahtaako olla muuallapäin Suomea tunnettuakin?
   -H

   Poista
 2. Wautsi, Siri oli varmasti tyytyväinen! Eipä ole täälläpäin tälläista tullut vastaan. Ihania kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tuossa lukee selvästi sitten SIRU :D

   Poista
  2. Niinpä lukee! :) Ja Siru oli erittäin tyytyväinen! Tuntuu, että vieläkin on kahden yön jälkeen ihanan rauhallinen :)

   En ollut kanssa aiemmin törmännyt tälläiseen. En totta puhuakseni ollut edes ajatellut, että koirille voisi olla tälläisiä uimahalleja :D
   -H

   Poista