maanantai 13. tammikuuta 2014

Kuminauhajumppaa

Koska Oona on ollut viime aikoina kovasti kiireinen, ajattelimme että pieni lihashuolto voisi olla paikoillaan. Valitettavan usein lämpösillä on tapana innostuessaa juosta pää pilvissä, mikä taas johtaa usein lapojen lihasten jumiutumiseen.

Runsas viikko sitten hevoshieroja Jaana Vuola vieraili tallissamme. Käsittelyyn pääsivät sekä Oona että tällä kertaa myös Nappi. Oona tuntui olevan muuten hyvä, mutta lavoissa ja vasemmalla kyljellä oli hieman jumia. Ohjeeksi saimme venyttelyt ja jumppailut, jotta nämä jumit avautuisivat.

Nappi suhtautui hierontaan hyvin varauksella. Poni ei ollut ollenkaan varma sopiiko tässä nyt ihan vaan olla ja ottaa rennosti, vai joutuuko lääpinnän ja silittelyn jälkeen vielä oikeisiin töihin? Välillä Nappi ihan nuokkui autuuden rajamailla, kunnes poni äkkiä ryhdistäytyi että ei tämä hieronta nyt niin ihmeellistä ole. Tosiasiassa muutaman käsittelyn jälkeen Nappi luultavasti alkaisi jo nukkua, kun kuulisi hierojan saapuvan. Napin lihaksisto tuntui olevan kunnossa.

Oonan kanssa on ahkerasti tehty porkkanavenytyksiä, sillä jostain kumman syystä sekä Nappi että Oona tuntuvat pitävän näistä kovasti. Olisikohan porkkanoilla osuutta asiaan... Oona tuntuu nyt varsin vetreältä ja hyvältä, sillä yhdellä kertaa neiti kurotti jo sen verran pitkälle kylkeensä, että meinasi sormesta haukata palasen porkkanaa napatessaan. 


Kauden ensimmäiset matkaratsastuskilpailut lähestyvät. Viimeisten laukkatreenien jälkeen Oona on ottanut rennommin. Ajaessa Oona on yleensä varsin rento, joten pakkasten myötä saatoimme jälleen käydä ajelemassa pellolla. 

Oona nauttii auringosta
Tänään aurinkoisen pakkassään helliessä Oona pääsi pellolle jumppaamaan, kun ystäväni tuli käymään. Laitoimme Oonalle "kuminauhapiuhat" eli apuohjan-jonka-virallista-nimeä-en-tiedä. Ohjan laitoimme kaikkein löysimmilleen, sillä sen tarkoitus Oonalla on auttaa hevosta kulkemaan suorassa. Tai tarkemmin sanottuna pää suorassa. Oonalla kun on tapana katsella maisemia ja pyöritellä päätään milloin minnekin suuntaan. Maastossa toki maisemia saa katsella, mutta pellolla / kentällä ne on mielestäni jo alkukäyntien aikana hyvin pitkälti nähty. Piuha tuntui jälleen toimivan virassaan ja Oona keskittyi aivan eri tavalla työntekoon, kun ylimääräinen pään pyörittely jäi pois. Piuhan avulla Oona keskittyi enemmän olennaiseen kuten selän pyöristämiseen ja tarkempaan askeltamiseen. Oona jumppaili hienosti Tertun kanssa, ja lopuksi Roosa kiipesi Oonan selkään saaden kokeneemmalta ratsastajalta hyviä vinkkejä. Laukkaharjoitukset karsittiin pois, sillä emme halunneet särkeä Oonan rentoa tunnelmaa. Laukka kun jostain syystä tuppaa kuumentamaan hevosia... 

Roosa ja Oona

Näissä rennoissa tunnelmissa jatketaan kohti viikonlopun matkaratsastuskilpailuita. 

- Hilla

4 kommenttia:

 1. Meilläkin on ollut kaulanpidentäjä jo pitkään ostoslistalla, juuri samasta syystä kun Oonaa jumppailtiin.. Tsemppiä kisoihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa! Piuhalla on oikein nimikin! :) On kyllä hyvänoloinen piuha.
   -H

   Poista
 2. Mie oon kanssa Astenia jumppaillu piuhoilla, tekee sille tosi hyvää, tosin selästä käsin en ole kun kerran, juoksuttaessa jotenkin kätevämpää ton kanssa. Ja varsinkin kun tällä on ollu niitä erinäisiä selkäfiboja niin on ihan eri hevonen sen jälkeen kun saa eka pyöristää selkäänsä ja käyttää sitä kunnolla verrattuna siihen kun menee selkä notkolla päätaivaissa.

  Iloista mieltä ja tsemppiä kisoihin, Oona näyttää olevan ulkosesti hyvässä kunnossa, meillä kun on noita tuhtimasuja vähän niinku kaksin kappalein! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juoksuttaessa ollaan käytetty sivuohjia, mutta täytyy kokeilla tätäkin. Ratsastaessa toi ainakin Oonalle sitä keskittymiskykyä lisää, joten ero oli huomattava.

   Kiitos! Positiivisin mielin lähdetään kisoihin ja tätä kautta avaamaan. Loppusyksyn lepokaudella koitin Oonaa vähän lihottaa, vaan ei tuo tunnu paljon näkyvän :D
   -H

   Poista