lauantai 25. tammikuuta 2014

Peltorallia Bertan kanssa!

Voihan pakkasesta pörheät ponit sentään! Tässä viimeaikoina pakkanen on meilläpäin pysytellyt visusti siellä - 15 asteen tuntumassa lähes joka päivä. Oona ja tallin muut isompikokoiset kaviolliset ovatkin saaneet viettää nyt pakkaspäiviään lähes korviin asti vuorattuna toppaloimiin, kun taas ponit ovat saaneet ulkoilla edelleen ilman loimia. Berta ja Nappi ovatkin nyt pakkasten tultua piristyneet kummasti ja vauhtia molemmilla tuntuukin riittävän vaikka muille jakaa! Viimeviikkoina ponit ovat muun muassa kiidättäneet minua ja Neaa kuutamossa tehdyllä ajolenkillä kuin kuuhullut konsanaan ja viime torstaina ponit päättivät järjestää minulle vauhdikkaan huviajelun iltahämärässä... 

Torstaina lähdin siis ponien kanssa lenkille Berta valjastettuna hiittikärryjen eteen ja Nappi köytettynä kärryn perään peräponiksi. Tarkoituksena oli tehdä rauhallinen lenkki pellolla kirpeässä pakkassäässä, mutta toisin kuitenkin kävi. Ponit olivat ilmeisesti keskenään sopineet tekevänsä tuolloin vähän vauhdikkaamman treenin, kertomatta minulle mitään aikeistaan... Tallin pihasta Berta lähti löntystämään kohti peltoa Napin kipittäessä perässä. Saavuttuamme pellolle minun ei tarvinnut kahta kertaa käskeä Bertaa raviin, kun poni jo pinkaisikin hirvittävää vauhtia eteenpäin samalla, kun Nappi nosti laukan kärryn perässä. En ollut tällaiseen menoon yhtään varautunut ja ohjaslenkitkin olivat ihan hukassa tuossa lähtötohinassa. Olin myös jättänyt Napin narun hieman liian pitkäksi ja tämän huomatessaan poni painelikin melkein Bertan rinnalla laukalla innostaen näin myös Bertan hieman kisailemaan! Siellä minä sitten yritin pysyä kyydissä, kun kaksi pöllöä ponia otti kisaa keskenään. Ajattelin silloin, että mennään nyt sitten neljän kierroksen verran, jospa molemmat siitä sitten rauhoittuisivat - mutta mitä vielä! Neljän kierroksen jälkeen molemmat ponit olivat kuin eivät mitään olisi tehneetkään ja olisivat vielä jatkaneet menoaan! Hölmöt ponit! Tässä kohtaa kuitenkin päätin, että saa riittää ja lähdimmekin takaisin tallille. Taitavat nämä tämänhetkiset lämpötilat olla sopivia mammutinkarvaisille poneille!

" Mitä?! Minäkö olen ollut jotenkin rasittava?! Aivan perättömiä tuollaiset syytökset..."

Tänään päätin lähteä Bertan kanssa hieman pellolle ratsastelemaan. Tarkoitus oli ensin hieman jumppailla ponia niin käynnissä kuin ravissakin, jonka jälkeen voitaisiin ottaa muutama reippaampi laukkapätkä. Ponilla tuntui edelleen energiaa riittävän, eikä alun koulukiemuroiden vääntämisestä meinannut tulla mitään. Poni painoi ohjalle aluksi sen verran, että tuntui kuin allani olisi ollut russponin sijaan joku paljon isompi ja raskaampi otus! Berta ei tuntunut ymmärtävän, miksi pellolle piti nyt pipertämään jäädä, kun siellä oli viimeksi saanut painella paljon vauhdikkaammin ja se oli myös huomattavasti hauskempaa! Hetken pellolla mentyämme poni rauhoittui ja olikin lopuksi ihan mukava, ottaen huomioon, että edellisestä piperrystuokiosta on jo jonkin verran aikaa.
" Mitä sanoit?! Mitkä nyrkit pystyyn??? Kenen jalka muka väärässä paikassa??"

Lopuksi pääsimmekin Bertan mielipuuhaan eli laukkaamiseen! Poni päättikin antaa minulle kunnon kyydit ja ensimmäisen kerran laukka nousi parin ilopukin saattelemana! Ilopukkien jälkeen matka jatkuikin sitten hirmuista kyytiä eteenpäin! Parin laukkapätkän jälkeen oli loppukäyntien vuoro ja paluu takaisin tallille. 

Otettiin tänään myös Bertan kanssa erilaisia kaverikuvia, jotka onnistuivat mielestäni oikein hyvin. Mikä kuvista on sinun suosikkisi?

1

2

3

4

5
6
Loppuun vielä lyhyempääkin lyhyempi videokooste meidän tämänpäiväisestä menosta:

- Roosa

1 kommentti: