sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Treeniä maastossa

Lauantaina auringon paistaessa oli meidän tiimimme aika jälleen treenata, tällä kertaa kaikki yhdessä. Niinpä kukin valmisteli oman kuntoilulaitteensa: Roosa valjasti Napin, minä satuloin Oonan ja äiti pumppasi pyöränrenkaisiin ilmaa. Sitten suuntasimme yhteiselle lenkille, josta nyt luvassa seuraavaksi pienet tapauskohtaiset analyysit. 


Hilla ja Oona

Viimeisteleviä treenejä ennen ensi lauantain ensimmäistä kansainvälistä kilpailua. Tänään ohjelmassa hyvänmielen lenkki, josta hyvä fiilis jäi kummallekin osapuolelle. Oona oli vauhdikas, mutta malttoi kuitenkin edetä Napin tahtiin. Mentiin toki omaakin vauhtia pätkä pari ja neiti posotti niin tyytyväisenä. Syke tallin pihassa 57, joten ei ollut raskas lenkki, ja Oona hyvillä mielin! Oona poseeraa kameralle, Nappi puolestaan säätää vaihteeksi omiaan... :D

Helppo suoritus myös ratsastajalle. Ei tullut hiki, muttei vilukaan. Sopivasti kevyttä ratsastuslihasten lämmittelyä. Siis myös omat paikat tuntuvat olevan ratsastuskunnossa. 

Samalla tuli testattua, tarkeneeko jo kisata kesävarusteilla? Hyvin tarkeni, kun alla oli....

....salainen ase! Onneksi kukaan ei päältäpäin voi tietää, mitä kuorikerroksen alta paljastuukaan...

Roosa ja Nappi

Nappi puolestaan joutui kunnon hikilenkille! Roosa ei ponia turhia säälinyt, vaan laittoi koppikset perään (Nappi kun on viime aikoina saanut mennä vallan "rallikärryillä" (kevyillä kilpakärryillä), joten pientä lisätehoa luvassa Napin päivään. Lisävastusta toi myös pehmeä tie, joten ihan höyhenen kevyesti eivät kärryt ponin perässä tulleet. 


Roosa on pitänyt nyt tarkkaan silmällä Napin linjoja. Poni ei saa päästä kuulemma pullistumaan turhia ennen jo kohta nurkan takana häämöttävää laidunkautta. Siksi Nappi Roosa toteuttaa hyvin tiukkaa ruokavaliota. 

Pullero-poni jäi hieman lusmuilemaan sillä välin, kun Oona lähti kiertämään rataa ympäri

Roosa puolestaan oli päivän laiskin, joka valittikin varpaiden kohmistuvan kumisaappaissa, sillä kuntoilu kärryillä istuen jää melko vähäiseksi. Mutta jos ajatellaankin Roosan toimineen nyt Napin personal trainerina, niin suoritus oli mitä mainioin. Napin syke tallin pihassa alle 60, joten ihan hyvin coachattu!Äiti ja fillari

Päivän rankimman hikitreenin suoritti äiti, joka oli määrätty kuvaamaan lenkin varteen. Äiti sotki fillarilla tarmokkaasti +6 aurinkoisessa kelissä toppavaatteissa, spurttaillen välillä treeniä tehostaakseen. Pitihän välillä ennättää hevosten edelle, jottei tulisi pelkästään kuvia takaapäin. Reisilihakset menivät kuulemma ihan hapoille, mutta hyvä vaan, sillä näin saamme kehitettyä loistavasti pyöräilylihasten maitohaponsietokykyä! Vahtikestävyystreeniä parhaimmillaan?!

Entäs se tiimin neljäs jäsen?

Jaa isä vai? No hän tietysti käytti aurinkoisen päivän rakentaen pysyvää ja siistimpää aitausta hevosillemme! Nurkat alkavat siistiytyä, viimeistelyhommat ovat lopuillaan, joten kaipa sitä kohta saadaan muutama kuva tännekin esille...?

- Hilla

4 kommenttia:

 1. Kyllä teillä on reipas tiimi! Voi tuota Nappia, on taas keijupölyä ollut matkassa kun niin leijuu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevyin askelin ;) Nappi olikin oikein innoissaan lenkistä!
   -H

   Poista
 2. Tulee niin hyvälle tuulelle kun lukee teidän blogia:) Napille ja Oonalle oikein paljon terveisiä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nappi ja Oona kiittävät ja lähtettävät terveisiä tutuille sinnekinpäin!! :)
   -H

   Poista