sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Laukkatreeniä ja hiittiajoa

Tapahtui lauantaina 19.4.

Aivan ihana, aurinkoinen ja lämmin päivä, joten aivan loistava sää laukkatreenille. Tällä kertaa myös Nappi oli lähdössä mukaan, mutta älkää antako otsikon hiitiajoa -kohdan johtaa harhaan Napin suhteen. Poni nimittäin oli lähdössä vain kevyelle hölkälle ja pesulle. 

Mitä olisikaan treeni ilman valvovaa silmää?
Oona oli ihmeissään, kun Nappikin lähti mukaan. Pahakseen ei Oona kuitenkaan pistänyt, vaikka Nappi tulikin kyytiin. Ja niin taittui mukavasti tuo ruhtinaallinen 15 minuutin ajomatka raviradalle. 

Olimme jälleen liikkeellä epäsuosiolliseen hiittiaikaan eli juurikin sopivaan aikaan koska rata ja varikko olivat typötyhjät. Saisimme siis suorittaa treenimme omassa rauhassa. Siru oli tietysti mukana, mutta koira oli pakko pitää hihnassa, sillä mikä kakka-apaja ravipäivän jälkeisenä päivänä varikolta avautuikaan! Sen nyt vielä sulattaa jotenkin että koira syö omien hevostemme kakkaa, mutta ei sitä nyt kaikkea mahdollista tarvitse suuhunsa tunkea!

Nappi sai jäädä koppiin itkemään, kun Oona satuloitiin katoksilla. Nappi hirnuikin sydäntä raastavasti, kun joutui jäämään yksin. Oonan kanssa suuntasimme alkuverryttelyille. Kävelimme alkuun pari kierrosta. Sen jälkeen tarkoituksena oli hölkätä 4 kierrosta. Kun olimme ehtineet kierroksen ravata, liittyi seuraan ystäväni ravihevosensa kanssa. Siinä sitten ravailimme vielä kolme kierrosta yhdessä ja hevosilla askelet sopivat hyvin yksiin. Näin saatiin Oonalle hyvä ja rauhallinen alkuverryttely. Martingaali tosin olisi ollut poikaa, mutta alaturparemmillä varustetut suitset takasivat sen, ettei Oona painanut ohjalle ollenkaan!

Kaksi lämminveristä lämmittelemässä

Otimme pienet välikäynnit ja selvitin ystävälleni tulevaa treeniämme. Tarkoitus olisi laukata 30 minuuttia. Tämä kuullosti ihan valtavalta määrältä ystäväni korvissa, mutta hän lupasi lähteä ravailemaan meidän tahtiamme ainakin joksikin aikaa. 

Muutama minuutti laukkatreeniä takana
Oona selvitteli askeliaan ensimmäiset 100 metriä kunnes laukka löytyi. Saimme heti kiinni tasaisesta vauhdista, joka tuntui hivenen yllättävältä. Yleensähän painetaan ensimmäiset pari kierrosta vähän turhan vauhdikkaasti. Nyt päästiin heti 24 km/h. Siinä sitten etenimme kahden lämppärin voimin: ravihevonen ravilla ja matkaratsu laukalla. On se vaan älyttömän monipuolinen rotu, vaikkei ansaitsemaansa arvostusta aina saakaan. 


Yhdessä on hauskempaa!
Kymmenen minuutin kohdalla ravihevonen jäi hieman kävelemään ja jatkoimme Oonan kanssa laukkaamista. Pian kuitenkin saimme jälleen seuraa, kun ystäväni spurttasi meidän kiinni. Ja matka jatkui. Samaan aikaan katoksilla Nappi valmistautui lenkkiinsä. Kilpavaljastus päälle ja raviradalle! Poni paineli mukavasti kierrosta kierroksen perään, saipa välillä pätkän laukatakin! 

Ti-ti-di-tii! Valkoinen Salama is back!

Ainakin oli hauskaa!
Hyvässä seurassa aika kuluu siivillä ja pian jo kuulin äidin huutavan, että 6 minuuttia jäljellä. Ehdimme laukata Oonan kanssa vielä pari kierrosta, ja sitten se oli siinä! Takana laukkaa 30 minuuttia ja 12 kierrosta eli 12 km. 

Viimeisiä kirroksia

Laukkatreenin lopettelua
Aivan huippu treeni kun saatiin seuraa! Kiitos heille!! Jäähdyttelimme yhdessä ravissa pari kierrosta ja lopuksi käynnissä. 

Loppuverryttelyt
Ystäväni poistuessa radalta, jatkoimme vielä käyntiä yhdessä Napin kanssa, joka innokkaan pinkeänä ravasi vielä pikkuravia Oonan rinnalla tämän kävellessä. Lopuksi kumpikin pääsi pesulle, Oona kevyelle suihkulle mutta Nappi kuurattiin oikein mäntysuovalla! Ja lähtipäs siitä likaa!

Jäähdyttelyä vielä oman kaksikkomme voimin
Päivän treenit lukuina: Oonalle matkaa kertyi yhteensä 25,2 km keskinopeudella 14,0 km/h, kesto 1 h 47 minuuttia, huippunopeus 30 km/h (hups, joku lipsahdus vauhdinsäätelyssä). Sykkeet alkuravissa 135-155, laukassa 150-170, loppuravissa 120-135, käynnissä 80-100 ja katoksilla heti pysähdyttyä 60. Tarkemmat GPS-käppyrät näet täältä. Roosallakin oli GPS päällä ja Napin treeni lukuina: matkaa yhteensä 5,06 km keskinopeudella 7,4 km/h ja huippunopeus 16,1 km/h. 

- Hilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti