sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Verryttelyä

Voiko ihanampaa aamua ollakaan? Aivan tyyntä, ihanan lämmintä, linnunlaulu raikaamassa joka puolella. Sekä Nappi että Oona piehtaroivat aamuauringossa autuaana. Oona pääsi kevyelle verryttelylle, kun juoksutimme Rinsessaa vielä aamun viileinä tunteina. Hyvin oli Oona yönaikana palautunut eilisestä treenistä ja varsin letkeästi ravaili liinassa muutaman tovin, Napin mussuttaessa aamuheiniään. 


Nappi ei paljon Oonan puuhailuista perusta. Poni on vain tyytyväinen kun ei itse joutunut hikoilemaan helteessä!
Rakemman suorituksen jälkeisenä päivänä meillä on aina tapana verrytellä Oonaa hieman. Samalla tsekkaamme, että hevonen liikkuu hyvin ja on palautumassa treenistä / kilpailusta normaalisti. Yleensä käymme kävelemässä muutaman kilometrin joko taluttaen, ajaen tai ratsain, mutta tänään päädyimme juoksuttamaan. 

Oonan jumppatuokio alkamassa


Oona kulki ihanan rennosti heti alkukäynnistä alkaen. Piuhan ansiosta neiti venytteli kunnolla selkäänsä ja kaulaansa ja pörisi tyytyväisenä kulkiessaan. Ravi sujui ihailtavan letkeästi, joten totesimme Oonan palautuneen hyvin. Oona on juoksuttaessa kuin unelma. Neiti toimii pienin avuin, miltei kuiskauksen voimalla. Syykin lienee selvä: edellisessä perheessään Oonalla työskenneltiin paljon erilaisia maastakäsin harjoituksia ja siksi Oonan juoksuttaminen on ihanan helppoa. Kun Oona vaikutti vertyneen hyvin, annoimme neidin kävellä vielä tovin, kunnes päätimme hevosen piehtaroimaan sannalle. 
Tässä vielä pieni video Oonan menosta. Oona taisi mennä sekaisin meidän höpötyksistä kun ei nyt tässä näytä ihan kuiskausta kuuntelevan... Mutta kyllä se oikeesti toimii hienosti!Tarjoitille myös taikajuomaa, joka maistui kummallekin. Eilisen treenin jälkeen kumpikin jo joi hyvällä halulla tuota elektrolyytti-melassivettä, sillä ihan kolmatta ämpäriä piti kaksikolle iltasella kantaa! Pientä nahisteluakin tuli, sillä kumpikin olisi halunnut juoda ensin! Kaksi turpaa ei kuitenkaan tällä kertaa sopineet samaan ämpäriin, vaan toisen juodessa oli toisen yritettävä ujuttaa oma turpansa ämpäriin ja samalla ajaa toisen pois. Tänään Oona valtiattaren etuoikeudella joi ensin ja jätti Napille jämät. 

Taikajuomaämpärillä. Tässäkin taas yksi syy, miksi Nappi on Oonalle niin tärkeä!
- Hilla

2 kommenttia:

  1. Näitä teidän kuulumisia on aina hauska lueskella ja varsinkin miten treenaatte oonaa :)

    VastaaPoista