sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Jumppailua kentällä ja pellolla

Perjantaina oli aurinkoinen päivä pitkästä aikaa, ja siitä syystä kuvia perjantain ratsastuksesta saadaan esille vasta tänään, kun taas sataa. Isän ja äidin aloitellessa kesälomaansa, Roosa puurtanee koko kesän töiden parissa ja oma lomani häämöttää vielä edessä elokuussa. Loman alkajaisiksi isä oli vihdoin hankkinut kauan haaveilemansa objektiivin kameraansa, joten kerrankin hevostenkuvaaja oli paikalla valmiina toisitoimiin ennen kuin ratsukko oli ehtinyt kokonaan varustautuakaan!


Liikutusvuorossa oli tällä erää Ardas, joka ehkä hivenen laiskahkosti asteli kentän hietikolla. Taisi vatsa vähän painaa, sillä toissapäivänä hevoset pääsivät uudelle lohkolle, jossa syömistä piisaa. Sateisen alkukesän johdosta laitumet ovat kasvaneet paremmin kuin hyvin ja pieni diettii lienee kaikilla paikallaan syksyllä... 

Toiset jumppaa ja toiset syö


Muutaman kierroksen jälkeen Ardaskin piristyi ja alkoi liikkua varsin mukavasti. Tosin laitumen portin kohdalla piti joka kierroksella hieman himmailla ja kuikuilla, että jospa se portti siitä aukeaisi tahdon voimalla. Sanomattakin selvää, ettei auennut. 


On tuo vaan melko veikeä kaveri! Ardas kulki hyvin nöyrästi ja kiltisti, ja innostuinkin siinä hieman kokeilemaan lähinnä omaa osaamistani ja otimme muutamia väistöjä ensin käynnissä ja sitten ravissa. Hyvinhän ne sujuivat, vaikka väistön suunnan muuttuessa Ardas alkuun koittikin jatkaa väistämistä samaan suuntaan. Hienosti kuitenkin kulki, eikä tarvinnut jännittää hevosen solmiutuvan omiin koipiinsa. Oonalla kun joskus tulee sellainen olo väistöissä...Aikamme kentällä pyörittyämme pyysimme isää avaamaan laitumen portin. Ardas oli riemuissaan! Kaiketi luuli sitä omaksi ansiokseen. Samoi isä, joka saattoi jatkaa objektiivinsa testailua. Molemmat keskittyneesti laukannostoon ;)
Pitihän sitä nyt vähän iloitellakin!


Kesä!!


Eniten Ardaksessa on yllättänyt se, ettei herra koita nappailla herkkupaloja kesken matkan. Maastossa Oona maistelee mielellään tienvieren oksastoa, ja Nappihan nyt pellolla vaan ravaa suu auki ja pureskelee mennessään. Mutta Ardas kulkee suu supussa, eikä ole toistaiseksi maistellut mitään. 

Ratsastuksen jälkeen Ardas pääsi kylpyyn ja pestiinkin ruunapoika siinä samalla oikeen pesuaineella. Äkkiä oli homma tehtynä, kun Aavikon Ruhtinaalla on niin ohut turkki! Portilla kärkkyi Oona, omaan kauneudenhoitotuokioon, joka päättyi hemmotteluhetkeen eli mahanalusen rapsutteluun. Ja se jos mikä tuntui hyvältä!

Oona nautiskelee. Kuvan kruunaa oma nokkani. Miten sekin nyt piti kuvaan lykätä...
Pariskunta iltapalalla


- Hilla

10 kommenttia:

 1. Minkä objektiivin isäsi hankki?

  VastaaPoista
 2. Hyppäättekö koskaan Oonalla tai aiotteko hypätä Ardaksella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En nyt sanoisi "ei koskaan" mutta aika lähelle sitä. Oonalla ei ole minkäänlaisia hyppylahjoja (kuten vuosien varrella on blogipäivityksistäkin saattanut arvata) ja Ardaksella ei olla vielä kokeiltu. Tuskin kovin suuria pomppuja kokeillaankaan, sillä Ardaksen hyppytaustasta ei ole tietoa ja toisaalta matkaratsuksihan se hankittiin. Tosin, hyvää jumppaa pieni hyppely matkaratsullekin silloin tällöin. Pitäisi vaan puomit maalata! :D

   Poista
 3. Tosi kiva postaus ja mukava blogi! Olen 14 v tyttö joka haluis aloittaa matkaratsastuksen vuokrahevosellaan, onko se mahdollista jos pystyn käymään tallilla 1-2krt tallilla? Muina päivinä hevonen on tuntikäytössä tai vapaalla. Hevonen on nuori (5v), eli sitä pitäisi treenata paljon.

  Suunnittelin ensi kesälle ensimmäisiä kisoja. Voiko samalla hevosella kisata esteitä (pieniä luokkia, kork 80cm) ja matkaratsia (lyhyimpiä matkoja)? Kumman treenaaminen on mielestäsi tärkeämpää? Pärjääkö matkaratsastuskisoissa jos treenaa vain joka toinen vko kerran (hevonen kävisi tietty muulloinkin maastossa muiden ihmisten kanssa, mutta mun kanssa se vois käydä vain joka toinen vko, sillä joka toisella viikolla treenaisin sitten koulua tai esteitä). :)

  Kiitos hurjan paljon jos viitsit vastailla kaikkiin kysymyksiin! :):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kysymyksistä, meiltä saa aina kysyä ja vastaamme mielellämme! Vastaus on tulossa! Viimeaikoina on kovasti tullut matkaratsastusaiheisia kysymyksiä ja niitä käsittelevä postaus on työnalla!
   -H

   Poista
 4. Voi vitsit että on kivan näkönen teidän uus hepo! Ja niin nätisti kulkee että.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kyllä tuntuu oudolta istua oikean ratsun selässä. Meillähän ei ennen ratsutaustaista hevosta ole ollutkaan.

   Poista
 5. Yritän kovasti tehä comebackia blogimaailmaan ja ilokseni huomasin teijän joukkoon liittyneen uuden hurmurin! Onnea uudesta laumatoverista ja tsemppiä tulevaan! Kyllä tuota komistusta kelpaa kylillä näytellä ;)

  VastaaPoista