sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Kuka saikaan Rinsessan ja puoli valtakuntaa?

Olipa kerran peräkylässä nimeltä Turku kaukaisessa maassa Rinsessa, joka eleli onnellisena omassa pikku linnassaan. Linnaa ympäröivät suuret puutarhat ja pehmeä, hiekkainen terassi. Rinsessa oli alamaistensa keskuudessa omasta mielestään rakastettu hallitsija, jonka sydäntä lähellä oli ennenkaikkea oma kaikkien hyvinvointi.  


Rinsessa ei suinkaan asuttanut linnaansa yksin, vaan seuranaan hänellä oli hänen luotettavin hovinnarrinsa neuvonantajansa, jota myös Viisaaksi Valkeaksi Salamaksi kutsuttiin. Rinsessa eleli linnassaan yltäkylläistä elämää - oli palvelijoita, siivoojia, ruuanlaittajia, viihdyttäjiä, hovineitoja, puutarhureita, vartijoita ja se narri. Mutta jotain häneltä puuttui - Rinsessa ei ollut vielä löytänyt arvoistaan Rinssiä, sillä kuka nyt pulskaan narriin tyytyisi


Rinsessan maine kuitenkin kiiri yli valtakunnan rajojen ja huhu ruskeaveriköstä Rinsessasta kantautui myös erään Aavikon Ruhtinaan korviin. Nuori Ruhtinas päätti oitis lähteä matkalle kohti kaukaista maata ja tätä kaunista Rinsessaa tapaamaan. 


Pitkän matkan jälkeen Aavikon Ruhtinas saapui viimein oikean linnan porteille. Valkea narri neuvonantaja oli tietysti vastassa outoa kulkijaa. Aavikon Ruhtinas esitteli itsensä ja aikeensa, jonka jälkeen narri neuvonantaja esitteli hänet Rinsessalle. 


Rinsessa ensin häkeltyi saamastaan huomiosta ja torjui nuoren kosijan. Aavikon Ruhtinas ei kuitenkaan moisesta lannistunut, vaan pyysi linnasta yösijaa muutamaksi yöksi, jotta jaksaisi palata takaisin kotimaahansa. Pienen neuvottelun jälkeen Rinsessa narrin neuvonantajansa kehoituksesta suostui Ruhtinaan pyyntöön. 


Päivät kuluivat ja Rinsessa yhä edelleen esitti vaikeasti tavoitettavaa, olihan hän tottunut hallitsemaan valtakuntaansa aivan yksin. Eräänä päivänä Ruhtinas päätti lähteä metsälle ja hän viipyikin retkellään tovin. Yksin ollessaan Rinsessa pohti, ettei yksinolo sittenkään ollut hyväksi hänen herkälle siululleen ja hän alkoikin kaivata Ruhtinasta takaisin. Kun Ruhtinas sitten illankoitteessa palasi metsältä, riensi Rinsessa oitis häntä vastaan. 


Siitä päivästä lähtien Rinsessa alkoi viettää yhä enemmän aikaa Ruhtinaan seurassa. Narri neuvonantaja yritti välillä keskustella Rinsessan kanssa valtakunnan asioista, mutta Rinsessan ruusuisiin ajatuksiin eivät halinnolliset asiat mahtuneet. Ruhtinas havaitsi myös tilaisuutensa tulleen ja kumartui Rinsessan eteen pyytäen tämän kättä kaviota, johon Rinsessa vastasi oitis myöntävästi. Ja niin Rinssi sai Rinsessansa ja puoli valtakuntaa ja sen narrin, jolta ei luonnollisestikaan kysytty kantaa asiaan.


Ja he elivät onnellisina elämänsä loppuun asti. 
Sen pituinen se.


Tervetuloa tiimiin Ardas! 


19 kommenttia:

 1. Onnea, onnea Roosa ja Hilla ja muu tiimi! Toivottavasti satu jatkuu onnellisena ja hyvänä loppuun asti. <3

  VastaaPoista
 2. Onko A tulossa teidän yhteiseksi kilparatsuksi vai toiselle vain? Jatketaanko oonalla skaboja silti? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ardas tuli yhteiseksi kilparatsuksi meille molemmille, kuten Oonakin :) Oonalla meno jatkuu entiseen malliin, kuten kilpaileminenkin :)

   Poista
 3. Näin kuvan facessa ja piti tulla heti tänne kattomaan että mikäs Ardas se täällä on. Komia onkin! Isompi versio meidän Ninosta! :D Kyllä komian rinssin sai Oona-rinsessa. ;) Arabihan tuo on? Taitaa olla parhaimmasta päästä ratsuja matkaratsastusharrastukseen. :)

  VastaaPoista
 4. Ai niin ja onnea uudelle kavioliitolle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista!
   Jep, arabihan tuo Ardas on. Arabit ovat kyllä omiaan pitkillä matkoilla! :)

   Poista
 5. Jee :) Onnea matkaan uuden tulokkaan kanssa!

  VastaaPoista
 6. Ihana kertomus, onnea uudesta hevosesta ja valtakunnasta ruunalle, vai miten se oli ;)

  VastaaPoista
 7. Miksi nämä kuvat on näin kärsineen näköisiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpäs tiedä. Onko syy kuvaajassa, bloggerissa vai kuvakäsittelyohjelmassa, se jää mysteeriksi ;)

   Poista
 8. Onnea teille ja uudelle kaviokkaalle :)

  VastaaPoista
 9. Haha, tää oli ihan loistava postaus! :D Onnea uudesta hevosesta! :)

  VastaaPoista