lauantai 21. kesäkuuta 2014

Miten aloittaa matkaratsastus?

Matkaratsastus on monelle vieras mutta siltikin äärimmäisen kiehtova laji. Moni haaveilee matkaratsastuskilpailuun osallistumisesta, mutta kuitenkin tilaisuuteen tarttuminen on usein tiedonpuutteen vuoksi haastavaa. Koska laji on Suomessa vielä varsin pienessä mittakaavassa, ei kaveripiiristä välttämättä löydy ketään, jolla olisi kokemusta lajista. 


Siksi esittelemmekin nyt oivallista tilaisuutta lähteä tutustumaan lajiin, sillä oma ratsastusseuramme Sisuratsukot ry on järjestämässä kuluvalla kaudella vielä peräti 4 matkaratsastuksen seurakilpailut, joissa siis ainoa vaatimus on ratsastusseuran jäsenyys! Nyt kannattaa lähteä mukaan kokeilemaan tätä lajia, joka meidätkin on temmannut mukaansa! Seuratasolla matkaratsastuksessa kilpaillaan vielä:
 • 19.7.2014 Myllymaa, Sastamala (SISU-cup 1. osakilpailu)
 • 30.8.2014 Kämmäkkä, Sastamala (SISU-cup 2. osakilpailu)
 • 20.9.2014 Laukaa
 • 11.10.2014 Karkku, Sastamala (SISU-cup 3. osakilpailu)


Kilpailukutsut sekä lisätietoa tapahtumista löydät Sisuratsukot ry:n nettisivujen Tapahtumat -sivulta!


Lisäksi ajattelimme toteuttaa matkaratsastusaiheisen kysymyspostauksen, joten nyt on loistava tilaisuus kysyä mieltä askarruttavia asioita! Kysymykset voi jättää kommenttina tähän postaukseen joko nimellä tai anonyymisti. 

3 kommenttia:

 1. Voiko matkaratsastuksessa kilpailla yksin? :D
  Lyhemmät matkat varmaan menee ilman huoltojoukkoja? Vai meneekö? =)

  VastaaPoista
 2. Me ollaan luultavasti menossa 19.7. Myllymaan kisoihin, koitetaan päästäänkö edes lähtötarkastuksesta läpi kun hevonen saattaa hieman stressata uusissa paikoissa ja sykkeet saattaa olla koholla.. Oletteko te Sisu-cupin osakilpailuissa paikalla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen luvannut olla toimihenkilönä kaikissa osakilpailuissa, ja lisäksi varmasti Ardas lähtee tutustumaan matkaratsastuskilpailuiden saloihin, joten 19.7. ollaan paikalla kaikki! Jos jotain kysyttävää tulee kesken kilpailupäivän, niin autamme mielellämme! :)
   -H

   Poista