maanantai 21. heinäkuuta 2014

Paljain varpain

Kesä on ihanaa aikaa! Ulos voi lähteä ilman takkia ja ratsastaa voi t-paitasillaan. Sukkia ei tarvita eikä aina kenkiäkään, vaan maan muotoja voi tunnustella kulkemalla paljain varpain. 

Näin tekee nyt myös Nappi, joka mitä ilmeisimmin halusi kesäksi eroon kengistään hukkaamalla kaksi laitumelle ja lohkaisemalla kaviotaan siinä määrin, että kengättä olo on nyt enemmän kuin paikallaan. 

Alkuverryttelyä pellolla
Napin kaviot on juuri vuoltu ja varsin kepein askelin poni näyttää laitumella kuljeskelevan. Ardaksen ja Napin leikkeihin on tullut lisää vauhtia ja mietimmekin, miltä poni mahtaa tuntua aisojen välissä. 


Siitä päätettiin ottaa selvää ja niipä valjastimme Napin ja satuloimme Ardaksen. Tallissa Ardas oli äärettömän epäluuloisen näköinen, kun kärryt kulkivat hänen ohitseen. Eikai vaan moisia maitorattaita hänen arvokkaaseen peräpäähänsä kytkettäisi?! Ole huoleti, Ardas! Ei toki! Napin rattaathan ne vaan olivat. Niinpä suuntasimme kaksikon nokat kohti laidunmaita. 

Kuski se vaan myhäilee aavistellen että kohta mennään!
Jo heti alusta alkaen huomasimme Napin reipastuneen entisestään. Poni on kesän aikana muutenkin ollut pirtsakampi ja vauhdikkaampi, ilmeisesti poikienleikit Ardaksen kanssa ovat kohottaneet tämän superponimme kuntoa. 

Siirryimme raviin ja mitä kyytiä poni painelikaan! Aivan Ardaksen kannoille, jotta sai jo ohjistakin vähän toppuutella. Onhan Oonalla toki paljon etenevämpi raviaskel, joten Ardaksen perässä kulkeminen taisi olla Napille mieleen tämän eron huomattuaan. 

Nappi saavuttaa Ardasta
Menimme hölkkää useamman kierroksen ja annoimme hevosten hetken puhaltaa. Sen jälkeen jatkoimme laukassa ja siinä vasta nauru raikasi. Nappi paineli kuin Valkoinen Salama ikään, ja kaviot rummuttivat maata varsin ripeään ja tarmokkaaseen tahtiin. Taisi ruunaveljillä olla pientä kisaa mielessä, tai ainakin Nappi tuntui olevan sitä mieltä. 

Elegantisti ja sievästi


Ja sitten tämä toinen rämäpää alias Valkoine Samala!
Siinä sitten ajatus lähti lentoon, ja mietimme, että kuinkakohan olisi Nappi raviaikoina kengättä pistellytkään? Jäikö nyt suuren suuret kyvyt näkemättä, kun ei koskaan kengättä koitettu kilpaa päästellä? Huvittuneina tilanteesta, annoimme Napin painella hyvän tovin Ardaksen peesissä ennen kuin hidastimme. 

Persvillasi ovat vaarassa, Ardas! Valkoinen Salama lähestyy!


Nappi saikin sitten huilia Ardaksen leikkiessä kouluponia. Muutamat jumppaliikkeet molempiin suuntiin ja lopuksi yhteiset loppuverryttelyt. Pitihän sitä toki vielä Hovikuvaajammekin kyyditä Napin rattailla ja kyllä tuntui vauhti myös isästä lisääntyneen. 

Nappi evästelee aina kun se on mahdollista

Nappi voittaisi takuulla lusmuilun MM-kilpailut, sillä tämä poni ottaa heti tilanteen haltuunsa

Toisen ahertaessa...

... toinen tekee sitä, missä on paras eli on jouten!


Eipä kärsinyt Ardaksen työmoraali, vaikka Nappi saikin evästellä ympyrän keskellä. 


Kuvaaja kyydissä
Lenkin jälkeen hevoset pääsivät suihkuun ja sen jälkeen olikin jälleen oiva tilaisuus kieriä hiekalla. Tuntuu olevan paras ötökkäsuoja tuo kasteleminen + piehtaroiminen, sillä menee muutama tunti ennen kuin hiekka kuivuu ja rapisee, ja vasta sen jälkeen paarmat hyökkäävät uudelleen. Kaikki kolme suorastaan nauttivat suihkutuksesta, vaikka kaivosta ihan uppopumpulla vettä päälle lasketaan. Viilentää mukavasti näillä helteillä ja piehtaroinnin parhaat puolet on tässä laumassa jo keksitty. 


Luottohepaksi 8 viikossa!

Ruunapojat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti