lauantai 9. elokuuta 2014

Ardaksen kisadebyytti!

Matkaratsastuskilpailut 9.8.2014, taso 2.2.
  32 km ihanneaika, nopeus 10-15 km/h
Järjestäjä: Sumara


Tänään koitti se päivä, jolloin pääsimme Ardaksen kanssa debytoimaan ensimmäisen yhteisen mr-starttimme. Tällä kertaa suuntana oli Liesjärvi, jossa kilpailtiin tänään alue- ja seuraluokkien lisäksi myös SM -mitaleista 100 km matkalla. 

Jännitystä ilmassa kun starttiin on aikaa viisi minuuttia
Kilpailupäivämme alkoi jo ennen seitsemää, jolloin lastasimme Ardaksen ja suuntasimme auton nokan kohti Liesjärveä. Ardas matkusti hyvin, mitä nyt vähän oli kopissa hionnut matkan aikana. Paikanpäällä olimme hyvissä ajoin ja ehdin kävelyttää Ardasta hyvän tovin ennen reittiselostusta. Ardas oli rauhallisen oloinen, eikä tuntunut välittävän vielä tässä kohtaa kilpailupaikan hälinästä. Jopa äiti lupautui pitelemään herraa sen aikaa, kun minä ja Hilla kävimme ilmoittautumassa ja kuuntelemassa reittiselostuksen. Reittillä ei näyttänyt olevan mitään ihmeempiä, riitti kun muisti seurata sinisiä nauhoja ja kääntymisnuolia!

Reittiselostuksen jälkeen kävimme eläinlääkärin tarkastuksessa. Ardas oli tässä vaiheessa hieman täpinöissään, eikä olisi millään malttanut seistä aloillaan sykkeenoton ajan, mutta pienen steppailun jälkeen syke saatiin mitattua lukemiin 45. Kaikista muista kohdista saimme myös A:ta. 

Ja matkaan!

Luokassa starttati yhteensä seitsemän ratsukkoa
Noin puolituntia ennen lähtöä kiipesin Ardaksen selkään ja lähdin verryttelyalueelle kävelemään, jossa muutkin ratsukot odottelivat luokan alkua. Luokkamme starttasi tasan kymmeneltä, jolloin lähdimme matkaan. Olin päättänyt, että kulkisin matkan muiden ratsukoiden peesissä pitämättä kuitenkaan yllä järkyttävää hoppua. Alkumatka ei kuitenkaan sujunut ihan suunnitellusti ja ensimmäinen 2 km sisälsikin aivan liikaa vauhtia meidän makuumme höystettynä erilaisilla kevätjuhlaliikkeillä by Ardas. Onnistuin kuitenkin jättäytymään vauhdikkaammista ratsukoista yhdessä luokan toisen arabiruunan kanssa ja jatkoimmekin ruunapoikien kanssa matkaa rauhakseltaan. 
Etenimme matkaa tasaista tahtia ja Ardaskin rauhoittui alun hölmöilyistään. Huolsimme ensimmäisen kerran, kun matkaa oli taitettu noin 10 km. Saapuessamme huoltopaikalle saavutimme myös edellä ratsastaneen joukon ja kaikki luokan ratsukot taidettiin näin huoltaa samassa paikassa. Ardakselle ei juoma maistunut, sillä herralla oli kiire jo jatkaa matkaa. Kastelimme myös hieman Ardasta, mikä onnistui hyvin.

Ratsukoita tulossa pölypilven takaa. Huomatkaa Ardas linssilude!

Matka jatkui rauhallisesti tällä kertaa kolmen ratsukon voimin, sillä muut jäivät vielä jatkamaan huoltamista. Ardaksen sykkeet pysyivät maltillisissa lukemissa koko matkan ajan ja herra tuntui jaksavan menoa hyvin. Toisen huollon suoritimme noin 20 km kohdalla, jossa viilensimme hieman Ardasta, juomaa herra ei vieläkään tohtinut ottaa. Sovimme, että seuraavan kerran huolletaan vasta maalissa, Ardas kun tuntui ihan hyvävoimaiselta. 


Loppulenkistä sai olla tarkkana, sillä korkeuseroja oli luvassa jonkin verran!

Lopun mäkistä maisemaa
Kävelimme viimeisen vajaan kilometrin ennen maalia. Kuitenkin loppusuoralla edellämme menneelle arabiruunalle iski äkkiä vessahätä ja ruuna pysähtyi eteemme. Tässä kohtaa Ardaskin taisi muistaa, että hänelläkin oli kova pissahätä ja siinä sitten seisoimme keskellä loppusuoraa arabikaksikon tyhjentäessä rakkoaan - voihan sen maalisuoran näinkin mennä! Kun vessa-asiat tuli hoidettua ylitimme maalilinjan luokkamme kolmantena ratsukkona. 

Maaliintulomme sai takuulla päivän parhaimmat naurut!
Maalissa!
Olimme päättäneet, että lopputarkastukseen menoa emme kauheasti kiirehdi ja huolsimmekin Ardasta aika verkkaiseen tahtiin. Kuitenkin käsky ylempää tuli pistää hieman vauhtia (kiitos Nina :D !) ja sykkeen tarkastuksen jälkeen ilmoittauduimme melko ripeään eläinlääkärin tarkastukseen. 

Ardakselle oli jäänyt lenkin jälkeen vielä hieman sähläysvaihde päälle ja sykkeenmittauksessa kestikin jokunen tovi, kun herra hieman steppaili edestakaisin. Kun Ardas malttoi rauhoittua syke oli 49. Sitten vielä juoksutus, joka sujui huomattavasti ensimmäistä hieman laiskahkoksi jäänyttä juoksutusta paremmin. Hevosessa ei ollut mitään huomautettavaa (saimme kaikista kohdista A:ta) ja näin ollen saimme hyväksytyn tuloksen! Tavoite saavutettu, hienoa! Sitten hevoselle ja ratsastajalle ruokaa ja juomaa eteen ja odottelemaan palkintojenjakoa.


Onnistunut suoritus ja hymy on herkässä kaikilla!

Äiti ja Ardas evästelemässä
Palkintojenjakoa odottamassa
Palkintojenjakoon saapuivat kaikki luokkamme seitsemän ratsukkoa. Luokassamme ratsukot pisteytettiin keskinopeuden, palautumisajan, liikkeiden ja kuivumisen mukaan  (lue pisteytyksestä lisää tästä). Meidän suureksi yllätykseksemme voittajaksi julistettiin meidän oma pullea ystävämme Ardas pistein 39,56 ja nopeudella 12,8 km/h! 


Hieno, hieno Aapeli!

  - Roosa

22 kommenttia:

 1. Pakko sano, että postaus oli ilmestynyt 51 sekunttia sitten kun kyylä minä iskin.. Ette arvaa monta kertaa kerkesin jo käydä latailemassa teidän sivua enkä pettynyt! ;) Hieno suoritus koko tiimiltä!!! Kyllä on ollut naurussa pitelemistä kun kaksi ruunaherraa pissaa loppuhuipennokseksi.. No kuhan ei tavaksi jää! ;D Hyvin on lähtenyt teidän matka Ardaksen kanssa käyntiin! Hienoa työtä! Tästä on hyvä jatkaa. Ihania nuo kuvat jossa näkyy korkeudenvaihtelu selvästi, ihania mäkiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! Siksipä toimimme tehokkaasti: Hilla lähti Oonalla lenkille ja Roosa jäi kirjoittamaan kisaraporttia! :D Kieltämättä päivän parhaat naurut kisakeskuksessa aiheutti ruunapoikien pissihetki ;) Ei ollut pojilla kiirettä maaliin! Maastot olivat kyllä kauniit, varsinkin tuossa lopussa, vaikka mäet oman lisähaasteensa antoivatkin.

   Poista
 2. Onnittelut vielä kerran voitosta ja onnistuineista kisoista, ja kiitos seurasta! ; ) Ihana lempinimi muuten tuo Aapeli! Sopii jotenkin tosi hyvin, on tuo sen verran vekkuli tapaus. Laitan ottamiani kuvia tulemaan teille heti kun muuttokiireiltäni kerkeän, jos teillä ei ole mitään kiirettä niin varmaan sitten tässä tulevalla viikolla joku päivä. : ) // M.G.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mukavaa, kun pääsitte paikalle! Hyvä seura on aina paikallaan, ja tosiaan meidän tiimissa on huoltajan ja kuvaajan paikka sinulle aina vapaana, jos on sellainen tilanne että osuu aikataulut yms yksiin. Rakkalla lapsella on monta nimeä, kuten Armas, Aapeli, Nipsu, Muhis jne, mutta veikein taitaa olla tuo Aapeli <3

   Odottelemme kuviasi, mutta tärkeimmät asiat tietysti ensin eli muutto kuntoon. Onnea uuteen kotiin ja uudelle paikkakunnalle! Omakohtaisesti tiedän, että nuo kaksi tekijää yhdessä asettavat uusia haasteita, mutta toivottavasti asutte kivalla paikalla ja saat paljon uusia tuttuja ja kavereita. Ja muista, että täällä on aina yksi nelijalkainen kaveri, joka muistaa sinua lämmöllä!
   -H

   Poista
 3. Kivoja kuvia! Hienosti meni, onnea!

  VastaaPoista
 4. Onnea hyvästä suorituksesta ja voitosta! Jestas kun tälleen unisena luin ton, ihmettelin hetkisen kuivumista. Pohdin mitä tekemistä sillä on ja miten moinen mitataan sateella, ennenkuin hokasin että ehkäpä tässä ei varsinaisesti puhutaa ihan sellaisesta kuivumisesta:')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! No ei, vaan siitä ihopoimukokeesta ;) Tälläisistä "väärinymmärryksistä" saa jälkikäteen hyvät naurut! :D

   Poista
 5. On se vaan upea, kuvia katselee todella mielellään!! :) onnea hienosta suorituksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se! Vähän tuolla kisakentällä tuli sellainen epäusko, että onko tuo komistus oikeasti meidän! :D Hieno ruuna! Kiitos onnitteluista!

   Poista
 6. Onnea hienosta kisasuorituksesta!!! :)

  VastaaPoista
 7. Paljon onnea hienosta suorituksesta! Upea Ardas ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ardas oli mahtava! Hieno ruuna, vaikka alkuun toki jännitimme, miten lihapullamme käy ;)

   Poista
 8. Onnea teille! Mielenkiintoinen postaus taas kerran (:

  VastaaPoista
 9. Oikein paljon onnea upeasta suorituksesta ja luokkavoitosta.:) Ja Ardasta on kyllä ilo katsella, hieno hevonen.
  Elisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Sen näkee huoltokin kaukaa, kun on noita läikkiä ja laikkuja :) Ja aina korvat pystyssä (varsinkin jos havaitsee kameran...) ;)

   Poista
 10. Voihan vessatauko :'D omalle ponille tuli joskus näyttelyn BIS kehässä pissahätä, aiheutti pientä hilpeyttä kaikissa muissa paitsi minussa (näin jälkikäteen asialle voikin jo nauraa) Mutta onnea menestyksesta ja tsemppiä tuleviin kisoihin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vessatauko kruunasi tosiaan hienon kisasuorituksen! Ardas on muutenkin varsin veikeä ja vekkuli kaveri, joten tuota vetoa olisi voinut jopa osata hieman odottaakin... ;) Nappikin on joskus kunnostautunut Vermon poninäyttelyssä pissimällä tuomarin edessä kesken rakennearvostelun... Kyllä mua silloin nolotti! Videollakin näkee, miten menin ihan punaiseksi! :D

   Poista