tiistai 19. elokuuta 2014

Hyppykentän avajaiset

Päätimme tänään kokeilla, miten este- ja pumitehtävät sujuvat meidän monitoimiareenalla. "Areenahan" toimii jo tarhana, piehtarointialueena, kulkuväylänä laitumille, ratsastuskenttänä, laukka-alueena ja nyt myös hyppykeskuksena. 

Aiemmin emme olekaan omalla maalla hypänneet, sillä estekalusto on ollut puuttellinen. Tolpat kyllä löytyivät ennestään, mutta puomit olivat jo pidemmän aikaa odotelleet maalaajaansa. Hyvin suunniteltuhan on puoliksi tehty, joten maalaus sujui muutamassa tunnissa kunhan vaan sai tartuttua tuohon haastavaan puuhaan. 

Käytössämme on nyt miltei tuliterä kalusto, jonka kustannukset ovat minimaaliset. Tolpat on isä rakentanut jämäpuista, jalustana toimii jonkinlainen pilarikenkä. Puomit ovat oman suvun metsästä, josta iso-enomme 80v+ on ne meitä varten hakenut ja kuorinut. Maalit talomaalin ja Oonan hiittikärryjen maalien tähteitä, joten ainokaisiksi investoinneiksi jäivät lila maali sekä estekannattimet. 

Puolet puomeista

Estetolppaa koristaa Roosan suunnittelema ponisiluetti, ja täytyyhän lilatkin puomit toki olla!
Ardas sai kunnian vihkiä puomit käyttöön. Herra oli ilmiselvästi ennenkin puomeilla työskennellyt, sillä mallikkaasti sujuivat niin ravipuomit kuin pienet ristikotkin. Hieman keräsi ruunapoika "esteillä" virtaa ja lopussa olisi mieluusti kurvannut radalle vielä kerran tai pari. 


Taustalla tuomari röttelö torni
Oonaa ei juuri portilla näkynyt, vaan puomit nähtyään neiti marssi laitumen perällä. Oonahan ei ole hyvissä väleissä kirjavien puomien kanssa, jonka varmasti tästä postauksesta ehkä muistanet. Toinen syy Oonan joutenoloon on kengän puuttuminen, mutta onneksi Oonan ja Ardaksen kengitys on edessä vielä tänään. 

Nappi puolestaan marssi talliin varustettavaksi enemmän kuin mielellään, sillä tallistahan voi saada jotakin nannaa! Namien sijaan ponipoika sai suitset ja pintelit, ja niin oli Napin juoksutuksen aika. Alkuverkkojen jälkeen Nappi saikin pomppia sekä pikkuesteillä, että maapuomeilla, jotka Nappi ylittää aina laukkahypyin!6 kommenttia:

 1. Nappi on supersuloinen, kun se näyttää niin innostuneelta :3 Hienosti näyttää myös Ardas menevän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nappi on aina innoissaan kun mennään puomitehtäviä. Harmi, että se on noin pieni, kun ei meinaa löytyä sopivan kokoisia hyppääjiä sille. Ardas tuntui selvästi kaipaavan hieman korkeampia haasteita, mutta tarkoituksena olikin mennä kavalletteja näin alkuun. :)

   Poista
 2. Hienot esteet! Upeat puomitkin! Pikkuesteet on hyvää mielenvirkistystä ja vaihtelua, Nappi on hurjan soma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasi heti, miten Ardaskin piristyi kun oli kentällä jotain muutakin kuin hiekkaa ;) Napilla on joku kamerakiintiö: pitää aina näyttää ylisöpöltä, että tulee hyviä kuvia.

   Poista
 3. Oih ihan sairaan hienot puomit ootte maalannu! Nasulla vaihteeks korvat taivaassa kun näkee juttuja joiden yli voi pomppia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nappi aina innostuu esteistä mukavasti, vakkei muuten tosta juoksutushommasta oikeen välitäkkään ;) Ens kerralla ku tuut niin laitetaan pomppuponi taas töihin!

   Poista