maanantai 11. elokuuta 2014

Kumiankan kohtalo

Erään tukholmalaisen liikkeen kylpyhuoneosaston hyllyllä istuskeli erikokoisia keltaisia kumiankkoja. Ankoista osa oli kooltaan hyvin hyvin pikkuisia, osa suuren suuria ja muut eri kokoja siltä väliltä. Ankat odottelivat uusiin kotiin päätymistä sulassa sovussa. 

Eräänä päivänä liikkeeseen marssi suomalainen seurue, joka pysähtyi kumiankkahyllyn kohdalle naureskelemaan. Yksi heistä oli saanut hauskan tuliaisidean ja niinpä yksi keskikokoinen ankka sai lähteä seurueen matkassa kohti Suomen maata. 


Kumiankka matkusti laivalla tyytyväisenä siitä, ettei itse joutunut uimaan tuota pitkähköä matkaa merenlahden yli. Satamasta matka jatkui mukavasti pehmeällä autonpenkillä ja perillä ankka päätyi mukavaan tähystyspaikkaan kirjoituspöydän kulmalle. 

Kumiankka katseli tyytyväisenä ympärilleen. Ilmasto vaikutti sopivan helteiseltä, ikkunasta näkyi pienen pieni suihkulähde, jossa ankka arveli olevan mukavaa polskia. 

Eräänä päivänä ankka pakattiin kassii pehmeän pyyhkeen päälle. Nyt oltiin ilmiselvästi lähdössä rannalle, josta ankka iloitsi kovasti. Tuntuisi hyvältä päästä vihdoin kokeilemaan räpylöitään!

Perillä ankka laskettiin järven rantaan. Vesi oli mukavan lämmintä. Juuri kun ankka aikoi uiskennella kohti kaislikon laitaa, kuului rannalta huuto "Uuuuiiimaaan!!" jonka jälkeen tapahtui seuraavaa: 


Mihin se ankka katosi?

Jaa, täällähän se oli!

Tunnollinen ihmisenpalvelija istuu vaikka vedessä...

... ja menee maate kun käsky käy!Kappas, ankka!

Hulluko?!

"Hei Siru..."

"... annetaan ankan nyt hetki huilia!"

Hengissä kuitenkin selvittiin ja ankasta riittänee vielä ainakin yhteen, kahteen uimareissuun!

Loppukevennyksenä mainittakoon, että mölkyn pelaaminen heitämulleheitämulleheitämulle -hinkuisen koiran kanssa ei ole ihan niin yksinkertaista. Sirulle piti selittää mölkkypelin säännöt ihan käytännössä, ennen kuin koira uskoi, ettei mölkyssä tarvita koiria...

Minä haen minä haen minä haen!!

Miten niin en saa hakea??

Kuules nyt, Siru...

2 kommenttia:

 1. Ihana Siru! Ei voi muuta sanoa! ♥ Kyllä siun pitää parit vara-ankat hommata, niin leikit saa hyvät jatkot jos eka menee rikkipoikkupurruksi! Meneekö Sirun turkin kuivumisessa muuten uinnin jälkeen miten kauan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti ;) Tuossa on kieltämättä jo käytön jälkiä... Turkki kuivuu hellesäällä parissa tunnissa, ja oikeastaan tunnissa niin, että koiran voi kuivaamatta päästää sisälle. Viileämmällä ilmalla ottaa 2-3 tuntia jos ei viitsi kuivata. Pyyhkeellä ja hiustenkuivaajalla saa nopeutettua, mutta vain hätätapauksissa (eli jos on kiire saada koira sisälle) viitsin vaivautua moiseen :D
   -H

   Poista