torstai 28. elokuuta 2014

Satuponi
Taas yksi sateinen päivä lähenee loppuaan. Taivaalla leijailevat suuret harmaat sadepilvet lipuvat hitaasti kauemmas väistyen ilta-auringon tieltä. Kello lähenee puolta kymmentä. Ilta on tyyni ja ympärilläni vallitsee syvä hiljaisuus.
Päivän sateet ovat jättäneet jälkeensä pellolle muutaman vesilammikon ja kostean heinikon. Kumisaappaille olisi nyt käyttöä. Kostea heinikko kastelee sekä kengät, että housujen lahkeet, jotka muuttuvat jo hetkessä painaviksi ja käveleminen tuntuu raskaalta. Sumu alkaa nousta. Se nousee pellon ylle harmaana verhona peittäen näkyvyyden pellon toiseen päähän. Jatkan matkaani heinikossa harppoen. Astun vesilammikkoon ja näin ollen kenkäni ovat entistä märemmät. Harmittelen asiaa itsekseni, mutta jatkan matkaani. Yhtäkkiä erotan edessäni valkean olennon. Olento säpsähtää, mutta jää tuijottamaan minua hölmistyneenä tummilla nappisilmillään pyöreät pörröiset korvat höröllään. 


Seisomme molemmat paikoillamme. Kyykistyn heinikkoon. Olento tuijottaa minua hetken, mutta lähteekin pian jo astelemaan minua kohti. 


Pian se onkin jo kosketusetäisyydellä. Olento puhaltaa lämmintä ilmaa kasvoilleni. Naurahdan ja tervehdin ystävääni rapsuttamalla sen vaaleaa ja pörröistä kaulaa. Olento vastaa tähän alkamalla höpläämään olkapäätäni ylähuulellaan. Siinä me sitten olemme yhdessä pimenevässä syysillassa - minä ja pieni Satuponini  


 - Roosa

10 kommenttia:

 1. Tuli jotenkin tosi kiva tunnelma kun luin tätä ja tuo musiikki soi taustalla, sopi hyvin. :) Tuo on aivan älyttömän hieno kuva mihin olet laittanut nuo laulun sanat! :)

  VastaaPoista
 2. Ihanan tunnelmallisia kuvia! Ja tuon viimeisen muokkaus, Wau! :)

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia! Ja toi musiikki! Tuli ihan mieleen kun pienenä taisin ihan muutamaan kertaan katsoa Disneyn kaunottaren ja hirviön, taisi tämä kappale olla siinä elokuvassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, siitähän se onkin! :) Ehdoton suosikkini Disneyn klassikkopiirretyistä :)

   Poista