maanantai 8. syyskuuta 2014

Kilpailun jälkeisiä tunnelmia

Oona tuntuu palautuneen kilpailusta hyvin. Laitumella vietetty yö on taannut hevoselle omaehtoista liikuntaa ja sen huomasi heti sunnuntaina, kun Oona liikkumista katseli. Hevonen oli letkeän ja rennon oloinen ja ennen kaikkea, vaikutti oikein tyytyväiseltä. Heti laitumelle mentyä Oona tuli välittömästi vastaan ja oli todella hellyydenkipeä. Toki hieman kuivan oloinen Oona nyt on, sillä eihän sillä juurikaan ollut ylimääräistä massaa. Nesteitä ja energiaa paloi vauhdikkaassa kilpailussa, ja nyt sitten tankkaillaan ja huilaillaan viikko ehkä kaksi. Laitumet alkavat jo olla melko ravintoköyhiä Oonan tarpeisiin ja siksi lisäruokintaa onkin jo tarjoiltu hyvän aikaa. Ruunapojat sen sijaan ovat vielä miltei laiduneväillä, sillä heillä sattuu kesäkiloja vielä olemaan jonkin verran... Toki heidänkin kuppeihinsa muutama raksu rapsahtaa ettei tarvitse kateellisena kuolata portin takana kun Oona nauttii omaa ateriaansa. 

Aamu-usvan hälvennyttyä Oona sai jäädä vielä nautiskelemaan aamuauringon lämmöstä ja töihin ensimmäisenä pääsi Ardas. Myös Ardas on palautunut Kämmäkän kilpailusta hyvin, ja minkäänlaisia massanmenetyksiä ei enää juurikaan huomaa. Pääsiväthän hevoset tässä välissä vielä uudelleen kasvaneelle laidunlohkolle... Kuitenkin sen verran on kesän aikana tullut työskenneltyä että satulavyö oli aika uusia! Eikä suinkaan pidempään vaan lyhyempään, jottei aivan viimisiin reikiin tarvitse kiristellä. 

Aapeli menossa

Nöf!
Pyllerö tulossa
Ardas oli alkuun jopa hivenen laiskahkolla tuulella, tai pikemminkin sunnuntaihölkällä. Kuitenkin lenkin edetessä vauhtia alkoi löytyä ja fillarilla vieressä sotkevalle isälle piti pistää kampoihin! Eihän nyt pyöräilijän sovi mennä hevosen ohi?!


"Vierellä saat polkea, mutta ohi et mene!"


Kotimatkalla poikkesimme rutakossa kylpemässä. Jalat viilenivät mukavasti ja Ardas nautti rannan antimista. Tätä vedenläpsyttelyä Ardas on harrastanut kesän aikana myös juomasaavin äärellä

"No mutta näiden takia tänne kyllä kannatti tulla"
Laitumen portilla Oona jo odottelikin ja vaihto tapahtui periaatteella toinen sisään ja toinen ulos. Oona sai kunnon harjauksen ja sitten suuntasimme Oonan mielipuuhaan: polskimaan! Oona kauhoi kyllä jo huomattavasti kesähelteitä maltillisemmin, taisi vesi olla jo sen verran viileämpää. 

Ilmeestä näkee heti, mihin ollaan menossa :)

Kuin kosken pyörteet...
"Jaa mitä?!"

- Hilla

Aluemestaruuskilpailun kuvasatoa täällä

2 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! :) Hyvä että hevoset palautuu hyvin. Vieläkös on kisoja jäljellä syksylle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan pari kilpailua käydään vielä tämän vuoden puolella.
   -H

   Poista