maanantai 1. syyskuuta 2014

Matkakisat Kämmäkässä!

Matkaratsastuskilpailut 30.8.2014
  seura 37,4 km ihanneaika, nopeus 8 - 12 km/h
Järjestäjä: Sisuratsukot

Tänään suuntasimme Ardaksen kanssa kohti Kämmäkkää ja oman seuramme järjestämiä seurakisoja. Tätä päivää olin jännittänyt jo mukavasti etukäteen kolmestakin eri syystä : 1. Hilla oli kilpailuissa toimihenkilönä, eikä näin olisi henkisenä tukena ja turvana kisapaikalla, 2. luokamme ratsastettaisiin kahdessa osassa ja osuuksien välissä olisi 30 minuutin pakollinen tauko, kyseessä olisi siis Ardaksen ensimmäinen tauollinen luokka ja  3. Koska viimeaikoina tallissamme on asustanut enemmän kuin energinen arabialainen, jonka ajatuksenjuoksusta ei aina ota ihan selvää... ;) Loppu hyvin, kaikki hyvin ja hyväksytty suoritushan sieltä tuli, jännityksestä huolimatta !Kilpailupäivämme alkoi tutuin toimin - hevonen laitumelta talliin, lastaus ja sitten vaan auto kohti kisapaikkaa! Kisapaikalla olimme hyvissä ajoin ja otimme Ardaksen ulos trailerista hieman jaloittelemaan. Ardas oli kilpailupaikalla rauhallisen oloinen ja pääsi heti nauttimaan kilpailupaikan seisovasta pöydästä (lue huoltoalueen nurmesta) sillä välin, kun itse kävin ilmoittautumassa. Samalla sain kuulla, että lähtöaikaamme oli siirretty puolella tunnilla eteenpäin muutamasta poisjäännistä ja eläinlääkärin myöhästymisestä johtuen. Reittiselostus pidettiin noin tuntia ennen lähtöämme. Luokkamme ratsastettiin siis kahdessa eri osassa, joista toinen oli n. 20 km ja toinen 15km. Reitillä meille kerrottiin olevan muutama silta ja lopussa olisi noin parin kilometrin metsätiepätkä, joka suositeltiin kuljettavan käynnissä. Reittiselostuksen jälkeen suuntasimme eläinlääkärintarkastukseen. Eläinlääkärin tarkastukseen oli hieman jonoa, joten jouduimme odottelemaan hieman vuoroamme. Odotellessamme Ardas hieman hermostui jostain ylimääräisestä äänestä ja syke olikin tarkastuksessa 50. Lähtölupa joka tapauksessa saatiin ja näin lähdimme valmistautumaan lähtöön. Ardas jatkoi hermostunutta olotilaansa vielä satuloitaessakin, mutta muutamasta ylimääräisestä tanssiliikkeestä huolimatta saimme hevosen lähtökuntoon ja sitten suuntasinkin kävelemään huoltoalueelle. Ardaksella tuntui olevan virtaa ja aijoinkin pysyä suunnitelmassani ja lähteä luokan viimeisenä muiden ratsukoiden perään. Lähtöluvan saatuamme koko porukka lähti tasaista vauhtia matkaan, vain meidän oma pieni balleriinapoikamme Ardas päätti esitellä hieman taitojaan ja ottikin muutaman sivuttaisen laukka-askeleen joukon hännillä! Ardas malttoi hienosti kyllä pysyä muiden perässä, joten saimme kaikessa rauhassa säätää omiamme joukon hännillä. Ensimmäisen kolmen kilometrin jälkeen Ardaskin tuntui rauhoittuvan ja loppumatkan herra kulkikin oikein mallikkaasti muiden perässä!


"Mennään jo mennään jo!!"

Ensimmäisen lenkin aikana suoritimme yhden huollon, jossa tarjoiltiin juomaa niin ratsastajalle kuin ratsullekin. Ratsastajalle juoma maittoi, ratsulle ei niinkään. Kastelimme myös hieman Ardasta, mikä sujui oikein hyvin. 

Tauolle tultaessamme keskinopeutemme näytti olevan urheilukelloni mukaan noin 12.5 km/h. Maaliin saavuimme käynnissä, josta suuntasin huoltoalueelle. Huoltoalueella hevoselta satula pois ja sykekahva kylkeen. Sykekahva näytti tässä kohtaa 61, joten ilmoittauduin heti eläinlääkärintarkastukseen. Eläinlääkärin tarkastuksessa syke mitattiin lukemiin 54 ja kaikki arviointikohdat A:ta. Sitten vaan evästä hevoselle ja ratsastajalle.


Tässä kohtaa on jo syke mitattu eläinlääkärin toimesta ja odotellaan vuoroa muuhun tarkastukseen.
Meidän lelli :D

Ardas oli tauolla hyvin rauhallinen ja popsi tyytyväisenä eväitään. Myös juoma maittoi herralle hyvin tässä kohtaa. Tauko kului silmänräpäyksessä ja seuraavalle osuudelle lähdimmekin Ardaksen kanssa muutaman minuutin myöhässä...hupsista. No, onneksi olimme pitäneet edellisellä lenkillä sen verran vauhtia yllä, joten saimme tämän viimeisen 15 km kulkea melko rauhakseltaan. Kiitos myös matkakumppaneillemme, jotka viitsivät odotella meitä Matti Myöhäsiä! 


Viimeisellä lenkillä emme huoltaneet ollenkaan, vaan huoltomme oli lähinnä katsomassa tienvarressa, että meillä oli kaikki hyvin. Lenkki sujui nopeasti mukavassa seurassa ja maaliin saavuimme vajaan minuutin vähimmäisajan jälkeen. Maaliin saavuimme laukalla ja tämä olikin ensimmäinen maalilaukka niin minulle kuin Ardaksellekin! Maalista suuntasimmekin huoltoalueelle, jossa äiti mittasi sykkeen kahvalla 48 ja ilmoittauduimmekin heti tarkastukseen. Tarkastuksessa syke 50 ja kaikki kohdat A:ta! Tämä tiesi sitä, että saimme hyväksytyn suorituksen - päivän tavoite tuli näin saavutettua!
Lopputarkastuksessa
Luokassamme ei jaettu sijoituksia, vaan kaikki hyväksytyn suorituksen tehneet palkittiin - ja palkinnot olivatkin mitä loistavimmat! Jokainen sai ruusukkeen ja kunniakirjan lisäksi muovikassin, joka itselläni ainakin piti sisällään kaksi Horzen kisapaitaa. Myös hevosia oli ajateltu ja jokainen ratsu(kko) sai myös ämpärillisen porkkanoita, jotka maittoivat paremmin kuin hyvin meidän possulle! ;)Naminam!
- Roosa

14 kommenttia:

 1. Kiitosta taas seurasta, kivaa oli! :) Tsemppiä aluemestaruuksiin!

  VastaaPoista
 2. Hyvä Roosa ja Ardas! Tsemppiä seuraaviin kisoihin. Monta starttia Roosa sinulla muuten on nyt kaiken kaikkiaan mr-kisoista? Entä Hillalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla startteja taitaa olla takana viisi ja Hillalla varmaan joku 16 (?) :D
   -R

   Poista
 3. Onnittelut hienosta suorituksesta! :)
  Onko tietoa, ottiko ketään kisapaikalla kuvia jotka olisivat jossain nähtävillä? Harmitti kun itsellä ei ollut kunnollista kameraa mukana ja kisakuvat jäivät todella vähäisiksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Meillä taitaa olla huimat kaksi kuvaa sinun ja Sannin lähdöstä :D Voin vaikka laittaa sulle ne fb:ssä :)
   - R

   Poista
 4. Onneksi olkoon hienosta suorituksesta! ; ) Ardaksella meinaa nuo lähdöt mennä vissiin vähän lujaa aina. : D Mutta eiköhän se niihinkin totu kun tulee kisarutiinia. // M.G.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, toinen oli taas niin innoissaan lähdössä matkaan, ettei tiennyt miten päin ne jalat oikeen laittaisi ;) Rutiinia vaan niin kyllä se siitä, kun muuten kaikki sujuu ongelmitta :)

   Poista
 5. Jee, hyvä te ja onnea hyvästä suorituksesta! :) Nähdään lauantaina aluemestaruuksissa!

  VastaaPoista
 6. Ketäs kaikkia teijän porukassa oli?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumpaa porukkaa tarkoitat? Meidän tiimissä tietysti vakiojäsenet ja lähdössä mukana olleet löydät tulosten kera täältä. :)

   Poista