perjantai 21. marraskuuta 2014

Postin tuo, kuka postin tuo ponien luo?

Alkup. kuva

Meillä jokaisella on postilaatikko, jonne saamme lähes päivittäin postia, jos ei muuta niin mainoksia ja laskuja tulla tupsahtelee varmasti jokaiselle. Näin ollen myös meidän hevosemme saivat omat postilaatikkonsa, joskin hieman toisenlaisen postin jakamista varten... 


Hevosten ruokinta tapahtui tarhassa viime kevään ajan heinähäkistä. Häkki osottautui kuitenkin liikaa tilaavieväksi kapistukseksi ratsastuskenttänäkin toimivalle hiekkatarhalle ja erinomaiseksi rapsutuspuuksi Napille... Onneksi isämme on näillä kulmilla nimetty Pelle Pelottomaksi ja hetkessä oli uudet heinänsyöttösysteemit ideoituna ja toteutettuna. Näin saivat hevoset ihan ikiomat postilaatikkonsa, joihin ainakin Ahmatti-Alpo innokkaasti odottelee lähetyksiä saapuvaksi. 

Toiset syövät "postilaatikosta" sievästi heiniä tuskin maahan varistamatta.

Toisaalla taas on meneillään sellaiset pidot ettei siisteydestä ole tietoakaan...

Toiset saavat nauttia postilaatikon sisällöstä ylhäisessä yksinäisyydessään.
Oona: "No mitäs sitten? Iskä on tän mulle tehnyt!"

Toisaalla postilaatikon sisältö joudutaan jakamaan velipojan kanssa...
Laatikoita on tarhan reunassa kaksi. Jako luonnollisesti tapahtui siten, että Oona otti omansa, ja tavoilleen uskollisena syö isän hänelle suunnittelemasta, ihka ensimmäisesti postilaatikosta. Ruunapojat sen sijaan joutuvat lukemaan laatikon sisällön kahteen pekkaan, ja toimitus tapahtuu useimmiten sulassa sovussa, kunhan työnjako oli ensin tehty selväksi: Alpo levittää postit ja lukee parhaat palat ja Nappi luonnolisesti siivoaa jäljelle jääneet lukuset. 

Mutta, kun arvon Matami päättää, että nyt vaihdetaan laatikoita...

Ei asiasta ole kahta kysymystäkään!
Tietysti valtiattaren rooliin kuuluu pojankoltiaisten postimateriaalin tarkastus ja sensurointi, jolloin ruunapojat nappaavat parhaat palat mukaansa poistuessaan matamin tieltä. 

6 kommenttia:

 1. Huikeeta :D Tosin Napille kyllä soisi oman minipostilootan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen on ilmeisesti suunnitteilla ;) Keksijäpelleltä vaan loppui materiaali kesken :D

   Poista
 2. Näyttääpä hyvältä ja toimivalta tuo teidän uusi järjestelynne! : D Jos muuten haluatte vielä hidastaa heppojen syömistä lisää, niin minulta löytyisi kolme kappaletta noita oikeita slow feeding verkkoja. (esim. täältä tietoa; http://www.slowfeeding.info/finsmhn.html, yksi iso ja kaksi keskikokoista). Ardas on niistä tottunut syömään ja todettiin tosi tosi käteviksi. Jos ei sellaista karsinaan halua laittaa jotta iltaheinien napostelussa menisi pidempään, niin tuosta häkistähän saa superhaastavan kun täyttää sellaisen verkon ja viskaa tuonna sisälle. Ei varmasti hotkaise hummat heiniään. Noh, tämä nyt vain oli tällainen juttu mikä pulpahti mieleen kun näin nuo kuvat, ei mitään pakkomyyntiä ole. ; D Jokatapauksessa näyttää tosi hyvältä tuo teidän viritelmä, ja ei varmasti ole tiellä! Mistä muuten tuo pohja on tehty, onko se jokin kivilaatta tms. vai onko se ollut siinä kauankin? // MG

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Eivät saa sotkettua maahan ja sitä kautta mene heinää hukkaan eikä Ardas imuroi kaikkia kentän hiekkoja masuunsa. Meillä on karsinoissa kaikilla heinäverkot: Oonalla normaaleilla "isoilla rei'illä" ja ahmattipojilla sellaiset pienisilmäiset verkot. Vaikka kyllä Alpon heinänsyöntiennätys pussistakin on melkoinen... ;) Mutta ilmankos on hyvä tekniikka kun on teillä jo saanut harjoitella. Ei ole muuten rikkonut yhtään reikää! Nappi puolestaan on tuunannut omiaan...

   Hyvin on toiminut, eikä heinät karkaa tuulessa tai kastu sateessa. Alustana on isoja betonisia pihalaattoja, jotka saimme lahjoituksena naapurilta. Olivat jo heinähäkin alla, ja nyt siirtyivät tähän. Ne on helppo lakaista puhtaaksi ja "pöydällä" on helppo lukea posteja ;)

   Minkäkokoisia tarjolla olevat verkot ovat ulkomitoiltaan?

   -H

   Poista
  2. Juu ei se verkko liikaa kuitenkaan Alpoa hidasta. Pihalla syönti isosta verkosta oli hitainta, koska se roikkui kahden tolpan välissä ylänurkistaan ja sai näin heilua vapaasti. Kyllä herra siihenkin silti keksi omat tekniikkansa, miten estää verkon hillitön heiluminen ja nopeuttaa syömistä. : )

   Verkot eivät ole täällä minun luonani, mutta minäpä lähetän viestiä ja pyydän mittaamaan ne, voin laittaa sitten vaikka sähköpostilla lisätietoa. Suunnilleen mielestäni kuitenkin samankokoisia kuin tuolla linkittämälläni verkkosivulla on tuo isoin verkko (180x105) ja tuo keskikokoinen (125x90cm) joita siis löytyy kaksi. Voin kuitenkin tarkistaa asian. Ja niistäkin pari reikää löytyy, jotka kuitenkin voin paikata. Muuten ihan siistit verkot. Meillä kun oli nuori suomenhevosneiti hoidossa joka tykkäsi myös tehdä näitä apureikiä verkkoihin.. ; )

   // MG

   Poista
  3. Palaillaan sähköpostitse asiaan! :)
   -H

   Poista