maanantai 22. joulukuuta 2014

Tallikoirakokelaista Oikeiksi Tallikoiriksi?

Siruhan on tunnetusti jo kokenut konkari erilaisissa tallitöissä, sillä koira on koko pienen ikänsä pyörinyt tallissa Hillan mukana. Siru onkin taitava tallikoira ja tietääkin kaksijalkaisia enemmän muun muassa hevosenkakan koostumuksesta, sekä siitä kenen karsinasta löytyy ne mehukkaimmat munkit ;) 

Tallikoirakokelaat Urho ja Viko

Veljemme koirat Viko ja Urho eivät ole "serkkunsa" tapaan ihan yhtä kokeneita tallikoiria, mutta ollessaan nyt meillä muutaman päivän hoidossa pääsivät nämä koirakaverukset tutustumaan, millaista se tallikoiran elämä oikein onkaan. Mitä sitten hyvän tallikoirakokelaan tulee hallita valmistuakseen Oikeaksi Tallikoiraksi

Oikean tallikoiran tulee huolehtia, että tallikäytävä on siisti. Kaikki tilsakokkareista hevosenkakkapalloihin on hävitettävä pikimiten!
Myös hevosten kakka-analyysi on hyvä tehdä aika-ajoin. Parhaiten tämän teet maistamalla, miltä hevosentuotos maistuu ;)
Tallikoiran on myös tarkistettava veden laatu. Mitään kuravettä ei hevosille juoteta!
Hyvän tallikoiran tulee myös valvoa hevosten ruokien kokkausta ja varmistettava, että kaikki saavat varmasti oikean määrän jokaisesta purnukasta!
Tallikoirakoulutus on hyvin teoriapainotteista, joten pieni välipaini näyttäisi olevan paikallaan!
...kuten myös pienet nokoset!
Kun nokoset on tullut otettua, on aika palata takaisin töihin. Tallikoiran tulee aina valvoa, että hevosten hoito sujuu asiaankuuluvalla tavalla.

Tallikoiran on hyvä myös varmistua, että hevosilla käytetyt varusteet ovat hevosille sopivia. Tässä Viko testaa Oonan satulahuovan pehmeyttä. 
Hyvän tallikoiran tulee myös valvoa yleistä järjestystä tallissa. Kaikkien on pysyttävä heille määrätyllä paikallaan!


Onnittelut Urho ja Viko, olette nyt valmistuneet Oikeiksi Tallikoiriksi! Tunnustuksena tämän arvostetun koulutuksen suorittamisesta, vastavalmistuneet saavat maistaa ensikerran jokaisen Oikean Tallikoiran suurinta herkkua - kuivattua leipää!!


" Saa ottaa! "
*rouskisrouskis*

5 kommenttia:

 1. Hauska postaus! :) Meillä tosin tuo tallikoirien suurin herkku ei ole kuivattu leipä (se tulee listalla toisena) vaan kavionpalaset! Kengityspäivä onkin koirien juhlapäivä...

  VastaaPoista
 2. Todella hauska ja kiva postaus! :D Ihania koiria :3

  VastaaPoista
 3. Tervetuloa tallikoirien tiimiin, valvoiko Siru valmistujaisia ollenkaan? Me ei saada tehdä suoraa juomavesivalvontaa, kun kuulemma hevoset väittävät sen jälkeen että vesi on pilaantunutta! Merkillistä. Meidän talliherkku on porkkana! Yllättävän hyvää, suosittelemme maistamaan myös sitä. Mukava lukea muidenkin tallikoirien juttuja, toivottavasti toistenkin pääsette postauksen päähenkil... koiraloiksi! Niin ja Sirulle terveisiä myös! T.Tara ja Kira Tallikoiruudet

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siru suoritti valvontatehtäviä toisaalla. Meillä kyllä juodaan sujuvasti samoista saaveista ja ämpäreistä sekä erilaisista kuralätäköistä (varsinkin Nappi ja tassulliset). Näille kokelailleko maittaa myös porkkana mutta kasviksista ainoastaa paprika eikä sitä tarjoilla talliin. Joten kun Siru on saanut määrätä tallikoirien pääherkun niin sillä perusteella se on kuivattu leipä! :)

   Poista
  2. Siis Sirulle paprika. Jäi vähän sanoja välistä :D

   Poista