sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Miten tänään syötäisiin?

Silloin harvoin, kun olisi sitä ylimääräistä joutoaikaa, voisi tehdä monenlaista. Allekirjoittaneellakin olisi ollut toki muita mahdollisuuksia, mutta siitä huolimatta eräänä iltana mieleen tuli suorittaa tieteellistä tutkimusta kaviokkaiden keskuudessa. Edellisen tutkimusraportin muistanetkin?

Tällä kertaa tarkastelun kohteeksi joutuivat heinänsyöntitavat. Meillä hevoset syövät tallissa heinät heinäverkoista. Ahmateilla (ruunapojat) on tiheäsilmäiset verkot kun taas Oonalla normimitoilla oleva verkko.

Tapaus 1: Alpo

Alpollahan on tunnetusti pitkä ja venyvä ylähuuli. Sen avulla ruokakippokin on aina nuoltu puhtaaksi viimeistä murua myöden! Pikkusilmäverkon kanssa venyvä ylähuuli on oiva apuväline. Alpo ikään kuin imaisee heinät verkosta kärsällään ja uskokaa tai älkää, verkossa ei ole yhtään ylimääräistä reikää! Alpolla on myös hauska tapa pyörittää verkkoa kuin hattaraa ikään! Ja taattua laatua, tällä taktiikalla heinäpussi tyhjenee siististi ja näppärästi viimeistä kortta myöden!


Tapaus 2: Oona

Oona ei halua sairastua minkäänlaisiin ikäviin vatsanpuruihin, jotka voisivat johtua hotkimisesta tai ylensyönnistä.  Siksi ruokaa ei pidä ahmia suuhun liikaa, vaan mieluummin nautiskellaan muutama korsi kerrallaan erityisen hyvin pureskellen. Kun ei pidä kiirettä, ehtii ateriastaan nauttia kaksin verroin kauemmin! Lisäksi nautinnolliseen ateriaan kuuluu toki hyvä juoma / kastike, johon dippailla heinänkorsia. Ja sanomattakin selvä, mutta jo vuosia vanhat verkot ovat edelleen täysin ehjät!


Tapaus 3: Nappi

Napilla, kuten varmasti monilla muillakin poneilla, on äärettömän hyvät hampaat! Niillä taittuu poikki vähän rapsakampikin heinän korsi, leipäpala tai vaikkapa heinäverkon naru! Napin verkoissa on nimittäin ylimääräisiä reikiä… Napin tapaan heinät nyhdetään verkosta hieman rajummalla otteella tyyliin tuli mitä tuli. Tietysti mitään pahanmakuisia kokkareita ei syödä vaan ne sylkäistään hampaiden lomasta miehekkäästi lattialle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti