torstai 14. toukokuuta 2015

Match Show Metsämäessä

Viime kertaisesta osallistumisesta on ehtinyt vierähtää hyvä tovi, joten jo oli aikakin käväistä mätsärissä! Ja kun se tuossa kotiradalla järjestettiin niin ei muuta kuin kaatosateessa pesemään Alpoa!

Ei siis haitannut ollenkaan keskiviikkoiltana, mihin suuntaan letkulla vettä päästeli, sillä kastuttiin joka tapauksessa. Saatiin kuitenkin kesäkarvainen Alberto hyvin ripeästi puhtaaksi ja päästiin tallin lämpöön kuivattelemaan. Aamulla herra ulkoili tarhassa visusti loimitettuna ennen näyttelyyn lähtemistä. 

Pelipaikalla
Kaivettiinpa aarrekätköstä Vantun vanha timanttipanta koristamaan Alpon otsaa. Tätä arvoesinettä on säilytetty visusti kirjahyllyssä Vantun kuvan vieressä, mutta ilmeisesti nyt koitti se hetki, jolloin saavutimme suhteessamme Alpon kanssa uuden tason ja näin arvokruunu siirtyi seuraavan käyttäjän hellään huomaan. 

Kruununprinssi Vanttu 2006 ja perintöprinssi alias aavikon ruhtinas Alpo 2015
Tämä laji oli Alpolle mieluinen: lyhyt kuljetusmatka, helppo homma eikä tullut edes hiki, ja lyhyt kotimatka takaisin ruoka-apajien äärelle. Alpo oli sopivan pörhäkkä, muttei kuitenkaan mikään sählä-sankari. Kiltisti malttoi seistä paikoillaan ja katsella ympärillä olevaa touhua. 

Alpo rakennearvostelussa
Hyvin meni esiintyminenkin, vaikkemme nyt tienneetkään oliko herralla moisesta ehtinyt jo kokemusta kertyä. Kenties, kun osasi niin hienosti olla. Ja kun liikkeitä esitettiin, niin siinä kohden sopivasti innostui ja kiikutti Roosan peränurkkaan saakka

Käyntiä kas näin!

"No niin Roosa! Nyt menoksi!"
Alpon parina oli tänään upea shire. Tässä parissa tuli hyvin Match Shown perusidea esiin ja paikan päällä nähtiinkin jälleen aika kattava rotujen kirjo. Tähänkin kuvasarjaan, kun lisäisi vielä jonkin pörröisen ponin niin olisi joka koko edustettuna!


Alpo sai väistyä komeamman tieltä ja saaliiksi tuli sininen ruusuke. Tuomari kehui erityisesti Alpon ravia, mutta arvostelu oli muutenkin tosi kiva. 

Yleisvaikutelma:

Ryhdikäs.

Tyyppi:

Selvä rotuleima. Pitkä säkä. Ilmeikäs pää. Hyvä rungon syvyys. Hyväasentoinen lapa. Suora lanne,luisu lautanen. Hyvät reisilihakset. Kiverä kinner.

Käynti:

Ahtaat liikkeet. Vej hajavarpainen. Matkaavoittava, mutta tänään jännittynyt.

Ravi:

Liikkeet väljät. Kevyt, tahdikas, lennokas.

Muuta: 

Hyvässä kunnossa.Sinisten loppukehässä hevosten luokassa oli taas rotukirjoa parhaimmillaan kuten esim. eestinponi, lv, arabi, irlannin cob, jotka kiiltelivät kilpaa auringonpaisteessa. Sen suurempia titteleitä ei meille tällä kertaa tullut, joten lähdimme yhtä kokemusta rikkaampina kotiinpäin. 

1 kommentti:

  1. Vaan kyllä Alpo hyvältä näyttää kuvissa. Komea oli parikin!

    VastaaPoista