perjantai 8. toukokuuta 2015

Matkarastastuskisat Urjalassa 2.5.

Matkaratsastuskilpailut 2.5.2015, Urjala
  taso 2.3 76,4 km ihanneaika, nopeus 12 - 16 km/h
Järjestäjä: Matkalaukka ry

Viime lauantaina herätyskello soi jo ennen neljää, sillä tiedossa olisi taas yksi matkaratsastuksen täytteinen päivä. Tällä kertaa Urjalassa starttiviivalla nähtäisiin Oona ja Roosa. Odotettavissa oli pitkä kisapäivä, mutta meidän osaltamme matka katkesi tällä kertaa kuitenkin keskeytykseen.


Traileri starttasi pihasta hieman viiden jälkeen ja kilpailupaikalla olimme vähän ennen seitsemää.  Tavaroiden rahtaamisen ja ilmoittautumisen jälkeen Oona käytettiin alkutarkastuksessa ja lähtölupa saatiin A:n paperein sykkeen ollessa 44. Heti alkutarkastuksesta tullessamme olikin vuorossa reittiselostus, jossa meille kerrottiin tulevan reitin kulkua. Ensimmäiselle noin 30 km reitille mahtui niin asfalttipätkää, paljon korkeusvaihteluita, sekä yksi käyntipakko. 


Luokkamme starttasi kolmen ratsukon voimin kellon ollessa 8:00. Parkkeerasin Oonan kanssa heti joukon hännille, sillä näin ei ainakaan olisi vaaraa, että neiti vetäisi hernettä nenään kenellekkään kanssakilpailijalle ja koska kärjessä mennessään Oona tuppaa menemään alkumatkasta aina vähän turhan reippaasti, joten joukon perässä oli meille hyvä paikka. Oona oli aivan kisafiiliksissä ja painoikin lähes koko matkan mukavasti ohjalle. Välillä neiti rentoutui toki hetkeksi, mutta kun kaverit laukkasivat edellä tai kiristivät muuten vauhtia alkoi neidinkin menojalkaa taas vipattaa. 

Maasto oli vaihtelevaa ja matkaan mahtui niin tasaisempaa pätkää, kuin suuria ja pitkiä mäkiä. Tuollaiset mäkitreenimaastot kelpaisivat kyllä tänne kotiinkin, täällä kun ei pahemmin korkeusvaihteluja ole. Reitille mahtui myös kaikenkaikkiaan noin viitisen kilsaa asfalttia, joka tällä kertaa taisi koitua meidän kohtaloksemme, asfalttipätkällä kun oli vaihtelevasti hyvä piennar tai sitten sitä ei ollut ollenkaan ja oli näin pakko kulkea kovalla  asfaltilla.


Huolsimme matkan aikana kaksi kertaa, mutta juoma ei Oonalle vielä maittanut, porkkana kyllä kelpasi. 


Tauolle saavuimme keskinopeuden ollessa n. 14km/h tienoilla. Oonalta varusteet pois ja sykekahva kylkeen. Pienen odottelun jälkeen ilmoittauduimme tarkastukseen. Tarkastuksessa syke oli tasan 64, kuivumisesta B. Sitten oli liikkeiden vuoro. Hilla juoksutti Oonan ja itse jäin loimen kanssa seisomaan tarkastuspisteelle. Oona lähti kankeasti liikkeelle ja juoksi kankeasti kääntöpaikalle asti. Takaisin tullessa liike oli jo parempaa, muttei ihan priimaa, joten päätimme Hillan kanssa yhdessä jättää tällä erää leikin kesken ja keskeyttää nyt tässä kohtaa. 


Seuraavana aamuna kopeloitiin Oona läpi. Jaloissa ei turvotuksia tai lämpöä, mutta lavat tuntuivat olevan jumissa ja niitä painellessa Oona hieman jopa protestoi vastaan. Tänään, tiistaina, olikin hieronnan vuoro ja lavoista sitä kireyttä löytyikin. Myös oikea takajalka oli kummallisen lämmin tänään ja letkutinkin sitä aikani päivällä. Illalla jalka ei enää kuumotellut, mutta varoiksi kylmäsin sen uudelleen. (nyt loppuviikosta jalka ei enää kuumotellut ja tuntui normaalilta) Nyt otetaan rauhassa taas pari viikkoa ja katsellaan sitten miten tästä jatketaan eteenpäin. 

- Roosa


2 kommenttia:

 1. Harminpaikka! :( Toivottavasti Oona saadaan pian takaisin kisakuntoon. Tsempit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti alkaa olla jo. ;) Kävelylenkillä ei meinaisi millään malttaa kävellä!
   -H

   Poista