maanantai 29. kesäkuuta 2015

Omaishoitaja

Yhteiselo kipsin kanssa alkaa olla puolessa välissä, mutta voin sanoa jo nyt että jäljellä olevat kolme viikkoa tulevat olemaan pidemmät kuin jo menneet kolme. Koska jalka ei ole enää niin kipeä ja turpoa niin helposti, alkaa mieli kaivata kaikenlaista muutakin aktiviteettia kuin sohvalla oleskelu. Päivät ovat pitkiä ja yksinäisiä - mutta onneksi minulla on omaishoitaja! Kuvat ovat valitettavasti kännykkälaatuisia. 

Omaishoitaja (ja yksi tuuraajista: Pörrö -kissa) katsoi kanssani Game Of Thronesin kaudet 1.-4. sekä paljon, paljon kaikkea muuta...
Terassilla lukemassa. Kananlihaisesta käsivarresta voi päätellä ulkolämpötilaa. Perinteistä kesäkeliä, joka sopii kipsilliselle paremmin kuin hyvin!
Kun pääsin kotiin sairaalasta, omaksui Siru-koira heti erittäin tärkeän roolin. Koira selvästi suri kohtaloani ja päätti omistautua kokonaan suojelemiseeni ja hoitamiseeni. Kun lähdin liikkeelle keppieni kanssa, Siru seurasi vierellä ja asettui heti jalkoihini maate, kun istahdin alas. Siru nukkui uskollisesti sänkyni vieressä ja valvoi ylösnousuani aamuisin. 

"Hyvää huomenta kultaseni!"
Omaishoitaja jäätelöllä
Parin ensimmäisen viikon ajan Siru makasi uskollisesti lähelläni. Jos meille tuli vieraita, koira kävi vain pikaisesti heitä tervehtimässä ja palasi välittömästi takaisin helmoihini. Siru on huolehtinut kipsijalan varvashygieniasta nuolemalla varpaanvälit puhtaaksi päivittäin. 

Ruoka on maittanut Sirulle vähän huonosti. Ilmeisesti pientä stressiä on hoitaminen aiheuttanut. Olen ilmeisesti vaativa potilas? Onneksi ruokaa rikastamalla se maistuu hoitajalle jo paremmin!

Jokapäiväinen ulkoiluhetki. Omaishoitaja pitää hoidettavansa tiukasti narussa, ettei potilas vaan pääse karkaamaan omille teilleen!


Onneksi omaishoitaja on saanut pitää vapaansa, kun sopivia tuuraajia on ilmaantunut. Nyt Sirulla koittaakin pian varsinainen kesäloma koiran muuttaessa Roosan luokse ainakin kahdeksi viikoksi. Tämä siksi, että oma isäntäväki kulkee kohta kepeillä kumpikin... 

Lisäksi Siru on oppinut kaikenlaisia hyödyllisiä ja tarpeellisia temppuja. Tiskipöydällä istumalla voi koiran saada tekemään vaikka tämän:Lisäksi arkeani ovat piristäneet kaikenlaiset uudet tuulet, kuten PM-kilpailuun tähtäävä matkaratsu-Nappi!!

Kuvaterveisiä Roosalta ja Napilta: Podium sopii myös perheen pienimmille ;)

- Hilla

2 kommenttia:

 1. Ihana omaishoitaja sulla. :) Milloin saat kipsin pois jalasta? Ehkä vähän erikoinen kysymys, mutta haluaisitko myydä kipsin sopivaan hintaan? :D Käyttäisin sitä osana taideteosta. Voin kertoa lisää vaikka sähköpostilla, jos haluat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kipsi poistetaan 16.7. Aika outo pyyntö kylläkin, mutta jos oot tosissas laita ennen torstaita sähköpostia hilla.salopaa(at)gmail.com
   -H

   Poista