keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Podium XT Desert 17"

Se on täällä! Puuttuva palanen on paikoillaan nimittäin satula meidän tiimivärissä! Satula kerittiin noutaa heti saapumispäivänään (onneksi!) sillä tänään radiossa raportoitiin postin lakosta, joka kai sulki kaikki postin toimipisteet. Satulaa kerittiin juuri hetki ihastella, kunnes oli jo kova hinku päästä sitä testaamaan!


Satula on siis matkaratsastussatula Podium Desert XT 17", jonka valmistajan nettisivuille pääset tästä. Tilasimme satulan Team Suonpään kautta. Prosessi käynnistyi Liedossa matkaratsastuskilpailuissa, kun ennen kotiinlähtöä Alpon selän profiilia tutkittiin Heidin ja Karin toimesta. Alpon selän rakenne oli heille hyvinkin tuttu, sillä onhan Karilla kokemusta kummastakin Alpon Suomessa asuvasta velipojasta. Sopiva malli oli jo mielessä, ja kokeeksi vielä sovitettiin vastaavaa paikanpäällä. 


Sen jälkeen oli aika valita satulaan materiaalit ja värit. Jos Podiumin sivuilla hetken selaa, huomaa, että vaihtoehtoja on niin nahasta lampaankarvaan kuin synteettiseenkin pintamateriaaliin. Meidän ei tarvinnut kauan pohtia, sillä liilaahan siinä pitäisi olla ja materiaaleista päädyimme nahkaiseen. Seuraavaksi jännitimme, löytyisikö Italiasta liilaa nahkaa... Ja löytyihän sieltä! Väritys päätyi toivotunlaiseksi. Lisäksi tilasimme jalustinremmit, jalustimethan tilasimme jo syksyllä. Padeja emme katselleet, sillä arvelimme PolyPadien käyvän myös tähän. Samoin Alpon lampaankarvalla pehmustettu, muotoiltu kouluvyö osottautui testissä hyväksi. 


Satula on kevyt (2,5kg), rungon rakenne on suunniteltu nimen omaan matkaratsastusta ajatellen. Runko jakaa ratsastajan painon tasaisesti hevosen selkään ja on näin miellyttävä pitkillä matkoilla. Satula jättää lavat vapaiksi, samoin ristiselkään jää riittävä vara. Ja tässä mallissa on ainakin säkätilaa riittämiin!

Tokihan tätä piti heti testata. Satuloinnissa oli alkuun omat haasteensa, sillä Podium asetellaan hieman normisatulasta poiketen melko eteen. Satula istuu selkään kuin hanska käteen. Alkuun toki tuntui kovin erilaiselta, mutta ensi kosketus ei missään tapauksessa ollut negatiivinen. Pienen lämmittelylenkin jälkeen satulassa olosta alkoi nauttia hetki hetkeltä enemmän, ja varsinkin laukassa tämä on omiaan - matkaratsastukseen. Ja mikä parasta, myös Alpolle tuntui tämä olevan mieluinen!

6 kommenttia:

 1. Jee! Vihdoin tästä tuli totta.. :) Mie jo niin pitkään mietin milloin investoitte tähän. Hyviä hetkiä satulassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja todella hyvältähän penkki oman takamuksen alla tuntuu, joten tässä viihtyy helposti kilometrikaupalla! :D

   Poista
 2. Tuo satula on kyllä hieno ja varmasti pitkillä matkoilla todella mukava! :)

  VastaaPoista
 3. Estepainoittelinen ratsastaja nyt ihmettelee etteikö polvet kaipaa tukea matkaratsastuksessa? Kovin on "hepposen" näkönen satula mutta varmasti kiva hevoselle ja kuskille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa, ettei kuvan perusteella uskoisi miten mukava tuossa on istua. Tukeva penkki polvitukien puutteesta huolimatta! Tosin en tällä kyllä esteille lähtisi mutta maastoratsastuksessa on ihan omaa luokkaansa!

   Poista