keskiviikko 26. elokuuta 2015

Helteiset puistojumpat

Koska olen vasta "voin ajaa ponia yksin jos joku tuo sen minulle laitumelta" -vaiheessa, täytyy minun tyytyä vain katselemaan toisten ratsastusta. Niinpä raahasin tuolin mukavaan puolivarjoiseen paikkaan kentän reunalle ja katselin, miten ensin Roosa ja Oona ja sitten Roosa ja Alpo työskentelivät helteisellä kentällä. Koska olen enimmän aikaa päivästä kotona ihan yksin, minun oli mahdotonta pitää suuni kiinni, joten ratsukot saivatkin kuunnella kaunista ääntäni kentän laidalta. 

Aloitetaan!


Roosa ja Oona saivat aloittaa ympyrätyöskentelyllä. Oonalla on tapana lintsata ja kaartaa sisäänpäin kuitenkaan taipumatta yhtään mitenkään. Siksipä ensin haettiin linjat kuntoon käynnissä, jonka jälkeen ympyrä pysyi kauniina myös ravissa. 


Oona sai vetristellä jäseniään myös pohkeenväistön merkeissä ja käynnissä väistöt sujuivatkin hyvin molempiin suuntiin. Lopuksi kokeiltiin kumpaankin suuntaan väistävää liikettä ravissa. Ihan yksi askel riitti, sillä Oona ei ole vielä raviväistötasoa. 


Ihme kyllä, tässä tehtävässä Rimppakintun jalat eivät ole menneet vielä koskaan solmuun!
Lopputunnista keskityimme siirtymisiin. Käynti-seis, ravi-käynti, ravi-seis ja lopuksi käynti-laukka olivat Oonan mieleen. Neiti kuitenkin malttoi mielensä, eikä intoillut turhia vaan malttoi hienosti keskittyä jopa muutaman askelen laukkasiirtymiin! Hikinen Oona pääsikin pesulle puistojumppansa jälkeen. 

Huh!


Hihii! Saan pidellä hetken hevostani!
Suraavana hiekkalaatikolle saapui Alpo. Suureksi yllätykseksi Oona oli tällä kertaa se, joka sai ylimääräisä kimmokkeita isän rakennustyömaasta. Alpo sen sijaan ei paljon korvaansa lotkauttanut siihen suuntaan, vaikka kaikenlaisia kolistuksia sieltä kantautuikin. 

Alpo: "Kato isä, kun mää laukkaan täällä!"


Alpo sai aloittaa vauhdikkaalla lämmittelyllä, koska varsinkin kuumalla Alpo mielellään vähän tahmaa kentällä. Vauhtia löytyi heti vauhtileikittelyllä ja sen jälkeen keskityttiin tekemisiin. 

Eiks mentäis jo kovempaa?
Neliöllä
Neliöllä tehtiin kulmaharjoituksia ensin käynnissä ja sitten ravissa. Lopuksi jopa neljäsosa etuosankäännöstä kulmissa sujuivat ravissa molempiin suuntiin!

Alpo keskittyySen jälkeen alkoi varsinainen hikiurakka. Alpo sai tehdä ympyrällä siirtymisiä ihan kaikista kaikkiin! Ja kyllä oli poni kuuliainen! Hienosti malttoi vaikka laukka meinasi saada Allun kuumumaan. Kun kumpaakin suuntaan saatiin oikein onnistuneet laukka-seis-laukka siirtymät niin oli hyvä siirtyä loppuverryttelyyn. Alpo pääsikin vielä loppukäynneille maastoon, sillä varmasti joutui takaosa ponnistelemaan siirtymissä ja väistöissä! Hieno Alpo!
Alpokin pääsi suihkuun ja sen jälkeen piehtaroimaan ansaitusti laitumelle. 

- Hilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti