torstai 13. elokuuta 2015

Mr-kilpailut Liedossa 8.8.

Matkaratsastuskilpailut 8.8.2015, Lieto
  taso 2.3 62 km ihanneaika, nopeus 12 - 16 km/h
Järjestäjä: MaJatalli


Viime lauantaina 8.8. tiimi starttasi pihasta jo ennen kello kuutta, suuntana Lieto ja matkaratsastuksen SM-kilpailut. Tällä kertaa matkaan lähti Ardas, joka starttasi 62 km luokassa. Viime kisoista poiketen, tällä kertaa oli myös koko huoltoryhmä kasassa, sillä Hillakin lähti urheana keppeineen mukaan! 
Paikanpäälle saavuimme hyvissa aijoin. Hilla kepitti heti kansliaan ilmoittautumaan, me muut purimme Alpon kopista ja isä lähti kuskaamaan koppia traileriparkille. Alpo oli mukavan rauhallinen, eikä turhaan hötkyillyt, vaikka olikin pitkästä aikaa päässyt reissuun. Lähdettiin etsimään sopivaa huoltopaikkaa, jonne sitten myöhemmin pystytettiin meidän leiri.  Äiti kuskasi myös vesiä huoltoalueen portille, sillä hellettä oli luvassa. 

Hetken Alpoa kävelytettyäni ilmoittauduin tarkastukseen. Tarkastuksessa Alpon syke 40 ja kaikista muista kohdista A, paitsi B suolistoäänistä ja lihaksiston elastisuudesta. Tämän jälkeen käytiin kuuntelemassa reittiselostus ja sitten kiirehdin laittamaan hevosta ja itseäni lähtökuntoon! Ilma tuntui jo nyt lämpimältä, joten matkaan sai lähteä t-paidalla - ehkä maksimissaan kolmas kerta tänä kesänä, kun olen ratsastanut t-paidassa! 


Luokkamme starttasi klo 8.00 viiden ratsukon voimin ensimmäiselle 31 km osuudelle. Matkaan lähdettiin reippaasti, mutta siivosti jonossa kulkien. Alpo tuntui pirteältä, mutta malttoi käyttäytyä asiallisesti kokeneempien matkaajien seurassa. Yritti varmaan sulautua joukkoon ;) Vanha tuttu alikulkutunnelikin suoriutui kaikilta ongelmitta, rohkeita hevosia matkassa! 


Ensimmäinen huolto pidettiin n. 5km kohdalla. Huolto ojensi kastelupullon, joka kumottiin Alpon niskaan. Alpo käyttäytyi jälleen fiksusti kastelupullon kanssa, taisi pieni viilennys tehdä terää lämpimässä kelissä. Lenkin aikana huollettiin kaiken kaikkiaan neljä kertaa. Juoma ei Alpolle vielä maittanut, joten kasteltiin sitten senkin edestä. 


Keskellä ei suinkaan matkaa Alpo, jonka ratsastaja on vaihdettu kesken kisan, vaan Alpon upea veli Hapsu! Samaa näköä löytyy velipojista, eikö? ;)
Matkasimme porukassa reippaasti ja matka tuntui kuluvan nopeasti painostavasta kelistä huolimatta. Alpo tuntui hyvältä ja matkanteko hevoselle helpolta. Tauolle saavuimme koko porukka yhdessä keskinopeuden ollessa hieman päälle 17 km/h! Huolto oli portilla vastassa ja tuuppasin ohjat isän käteen, joka talutti Alpon rauhallisesti taukoalueelle samalla, kun minä purin satulaa ja martingaalia pois. Hilla kapellimestarin roolissaan lateli ohjeita meille ja me teimme työtä käskettyä. Taukoalueella hevoselle vettä niskaan ja sykekahva kylkeen. Olin odottanut, että saisimme odotella hetkisen sykkeen laskua reippaan etenemisen ja painostavan kuuman kelin vuoksi, mutta iloiseksi yllätykseksi sykekahva näytti lukemaksi 67! Kaadettiin vielä hieman vettä niskaan, jonka jälkeen lähdettiin sykeportille päin. Mittasin sykkeen vielä kerran ennen porttia ja rajan alapuolella näytti olevan, joten eikun tarkastukseen! Tarkastuksessa Alpon syke 62 ja kaikki arviointikohdat A:ta. Hyvillä mielin päästiin siis jatkamaan kisaa. 

Kyllä aina yksi ratsastajan ryypiskelykuvakin täytyy mr-kisapostaukseen mahduttaa! ;)
Tauolla evästä sekä hevoselle, että ratsastajalle. 30 minuuttia kului nopeasti ja hetken päästä olikin aika kavuta jälleen ratsaille. Toinen lenkki oli sama 31 km lenkki, jonka kiersimme ensimmäisellä  osuudella. Lähdimme Alpon kanssa tauolta ensimmäisinä matkaan rauhallisella hölkällä odottaen matkakumppaneitamme Tanjaa ja Vallua, joiden kanssa oli jo etukäteen sovittu kulkevamme yhtämatkaa. Hetken pääästä Tanja ja Vallu tulivatkin ja loppu porukka liittyi myös matkaamme ratsukko kerrallaan. Pidimme yllä reipasta tahtia, kaikilla kiikarissa maksiminopeus 16km/h. Huollot pidimme samoissa kohdissa, mutta yksi extrahuolto lisättiin vielä 3km ennen maalia. Noin 46 km kohdalla Alpollekin alkoi juoma maittaa ja seuraavilla huolloilla herra malttoi juoda hyvin. Alpo tuntui hyvältä loppuun asti ja maaliin saavuimme ihanneajan puitteissa. Jälleen hevoselta satula pois, vettä niskaan ja sykekahva kylkeen. Nyt sykekahva näytti 83, joten vielä piti odotella. Kasteltiin Alpoa ja mitattiin uudestaan, syke oli lähtenyt laskuun mutta vielä piti odotella. Lähdettiin käppäilemään rauhakseltaan sykeportin tuntumaan, jossa vielä viilennettiin Alpoa ja mittailtiin sykettä. Syke tuntui seilaavan pitkään 70 yläpuolella, mutta odottelun jälkeen laski 64 alle ja ilmoittauduin tarkastukseen (palautumiseen käytetty aika paperien mukaan 11 min 12s). Eläinlääkärintarkastuksessa oli hieman jonoa, joten siirryin taluttelemaan Alpoa odotusalueelle. Alpo ehti ottaa muutaman askeleen, kunnes herra alkoi asettelemaan konttejaan ilmoittaen pissahädästään. Taisi näin selvitä syy sille sykkeen seilailulle! Alpo örisi helpottuneena ja toimituksen jälkeen oli meidän vuoromme päästä sykkeen mittaukseen. Alpon syke nyt 60 ja kaikki arviointikohdat A! Hyväksytty tulos sieltä siis tuli! Hieno Ardas!!!


 Siirryimme huoltamaan Alpoa ja odottelemaan SM- luokan ratsukoita maaliin. Kaikki kolme viimeiselle lenkille lähtenyttä ratsukkoa saivat tuloksen!  Ensimmäisenä maalilinjan ylitti ratsukko Ines Beilmann-Lehtonen ja Vandah El Aryes, jotka läpäisivät hienosti tarkastuksen ja SM- kulta oli näin taattu heille hurjalla keskinopeudella 18,6km/h!!! Hopealle kirisivät ratsukko Emma Siuvo ja El Sahram keskinopeudella 17 km/h ja pronssinen mitali meni ratsukolle Kari Kärkkäinen ja Princzis keskinopeudella 15,8 km/h! Katso tarkemmat tulokset tästä.

Kun SM-luokan ratsukot olivat saapuneet maaliin, oli meidän luokkamme palkintojenjako. Ylsimme Alpon kanssa sijalle neljä pistein 36,8 ja keskinopeudella 16,4 km/h! (jos joku ihmettelee kilometriaikaa, ratsastajille oli ilmoitettu väärä minimiaika, joten siksi keskinopeutemme ylitti tuon 16km/h) Alpo teki aivan kympin suorituksen, johon kaikki olimme enemmän kuin tyytyväisiä. Hieno Alpo! Tästä on hyvä jatkaa kohti uusia koitoksia! 

- Roosa

6 kommenttia:

 1. Hyvä Roosa ja Alpo. Hienosti teillä meni! :)

  VastaaPoista
 2. Onnea taas hienosta tuloksesta!

  Eikun pidemmille matkoille vaan ;)

  VastaaPoista
 3. Hyvä postaus, onnea teille ja upea blogi! Pitkään oon jo ettiny mr-blogeja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja mukava saada uusia lukijoita! Mr- blogeja on tosiaan aika harvakseltaan. Kannattaa kurkistaa myös Kirjavaa Kohellusta -blogiin, mikäli et sitä ole jo tehnyt :)

   Poista