maanantai 24. elokuuta 2015

Painellaan pellolla!

Mitä kaikkea sillä aikaa tapahtuukaan kun Oonaa ajetaan?

Illan viilentyessä on Oonan aika päästä ajelulle. Sen rattaille ei jalkapuolta vielä lasketa, joten Roosa saa toimia kuskina ja minä hääräillä kameran takana. Oona on valjaissa, joten on aika suunnata pellolle. 


Laitumen väliaidan portit avataan. Pellon toiseen päähän on matkaa runsaat 200 metriä. Isä saa käydä avaamassa kauimmaisen portin. 

Mitä tapahtuu? Roosa ajaa Oonalla pellolle, isä polkupyöräilee pellolla Sirun kanssa, Nappi ja Alpo päivystävät portilla, Hilla ottaa valokuvia...

Portti on avattu!
Oona kävelee alkukäyntejään rauhallisesti tehtävästään nauttien. Siru kirmailee kärryjen edellä, perässä ja sivussa. Oona huiskii laiskasti hännällään. Viileät elokuun yöt ovat saaneet polttiaisten määrän vähentymään. 

Mitä tapahtuu? Roosa ajaa Oonalla käyntiä, Siru loikkii valjakon läheisyydessä pitkässä heinikossa, isä pyöräilee takaisin talliin, Alpo syö kivennäisiä, Nappi nuokkuu, Hilla ottaa valokuvia...Roosa ja Oona kulkevat väliaidan reunaa, jonka toisella puolella Nappi ja Alpo laiduntavat. Alpo seuraa mielenkiinnolla Oonan touhuja, mutta Nappi ei paljon tästä(kään) perusta vaan nautiskelee illan viileydestä. 

Mitä tapahtuu? Roosa ja Oona kävelevät edelleen, Alpo kulkee rinnalla aidan viertä, Siru syö hevosenkakkaa, isä on poistunut laitumelta ja Hilla kuvaa. 


Roosa ja Oona siirtyvät raviin. Oona on aina ajaessa ihanan rento ja pärskii tyytyväisenä. Ohjista ei tarvitse paljon pidellä. Alpo tuijottaa pellon toisessa päässä ravailevaa Oonaa. 

Mitä tapahtuu? Oona ravaa rennosti, Alpon häntä nousee tötterölle, Siru juoksee Roosan ja Oonan kiinni, Nappi kääntyy selin kaikkeen tapahtuvaan ja Hilla kuvaa. 
Alpo juoksee häntä tötteröllä laitumen kulmaan Oonaa odottamaan. Oona ravaa edelleen samaan rauhalliseen tahtiin. Siru juoksee välillä minun luokseni. 

Mitä tapahtuu? Oona hölköttelee tallin suuntaan, Alpo puhisee pinkeänä laitumen nurkassa, Siru on löytänyt lisää tuoretta hevosen kakkaa, Nappi nukkuu ja Hillaa naurattaa kamerantakana. 

Alpo pinkeänä. Kohta lähtee!
Alpo ei meinaa pysyä nahoissaan vaan tutisee ja puhisee tiiviinä, jännittyneenä pakettina Oonaa odottaen. Kun Oona ravailee kohdalle, Alpo lähtee!

Mitä tapahtuu? Oona ravaa, Alpo sekoaa, Siru juo hevosten juoma-astiasta, Nappi nukkuu ja Hilla nauraa!

Nyt lähti!Alpo juoksee hullunlailla pitkin laitumen sivua. Oona ravaa omaan tahtiinsa tyytyväisenä itsekseen hyräillen. On niin mukavaa olla rento! 

Mitä tapahtuu? Oona ravaa vakionopeudella, Alpon touhussa ei ole järkeä, Siru on mennyt ruohikkoon lepäämään, Nappi on vain fyysisesti läsnä ja Hilla kuvaa sen minkä nauramiseltaan ennättää. Oona juoksee kuin ei Alpoa olisikaan.
Jotta käsitys Alpon viisaudesta välittyisi myös teille hyvät lukijat, tässä videokooste siitä, miltä Alpon meno näyttää sillä aikaa kun Oona treenaa. On loppukäyntien aika. 

Mitä tapahtuu? Oona kävelee, Alpo on herättänyt Napin, Nappi haluaa rapsutella Alpon kanssa, Siru juoksee Oona perässä ja Hilla kuvaa. 


Talliin!

Roosa ajaa Oonan talliin. Alpo ja Nappi pääsevät takaisin paremmalle laidunlohkolle. 

Mitä tapahtuu? Roosa taputtaa Oonaa kiitokseksi, Siru löytää tallin käytävältä siivottavia "murusia", Alpo näyttää luuskalta, Nappi syö ja Hilla huutelee isää pyörineen käväisemään "vähän" laitumen toisessa päässä... 

- Hilla


2 kommenttia:

 1. Voi Alpo! Näyttää niin tutulta toi kohellus, Lilli olis just ihan yhtä järkevä tossa tilanteessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alpolla on melko usein kaikenlaisia "järkeviä" ideoita. Toissapäivänä otti kimmoketta kun isä vasaroi ja pauke kaikui metsästä... Toisinaan taas nukkuu vaikka hitsataan, sirkelöidään tai rällököidään... :D
   -H

   Poista