maanantai 21. syyskuuta 2015

Muistellaan menneitä osa 2

Koska talteen otettavien muistojen määrä oli sen verran suuri, piti tälle aiheelle omistaa vielä toinen postaus! Olennaisena osana kirjoittamista oli tietysti kynät. Stabilon tussit olivat hittituote ja vihdoin minäkin sain perusvärien lisäksi sen isomman pakkauksen, joka sisälsi myös uusimmat värit! Värejä käytettiin harkiten ja kaikki yhdistelmät kokeillen. Parhaat kirjoituksen on kirjoitettu jopa niin, että joka toinen kirjain on eri värillä! Varsinaista viitseliäisyyttä etten sanoisi. 


Mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Myös Roosa haluaa kirjoittaa eri väreillä. Kuvitus on toisinaan köyhempää. Aina ei ole aikaa piirtää, ja tarrat taisivat olla lopussa. 


Ehkä paras juttu ikinä! Nappi miltei piti kaivaa pois tuiskanneesta lumikinoksesta. "Kauhea kohkotus yksien päiväunien takia!"


Pitäisikö Sirulle laittaa häpeäkauluri ja katsoa, onko sillä vielä sama vaikutus? Voisi saada hyviä ja kerrankin vauhdikkaita kuvia Napista!


"Videoitakin" tehtiin...


Taitaa Napilla olla kielipäätä, kun lehmien kanssa tuli heti juttuun. 


Niinpä niin. Hilla ei vaan voinut uskoa, että hänen kiltti Vanttunsakin voi joskus pukitella ilosta!


Hevosensyöjähirviä?! Mutta onneksi blogivihkoon on piirretty kuva tapahtuneesta, sillä kännykässä ei ollut kameraa. 


Roosa 9-vee ja jalat ei edes yltäneet kunnolla satulasiipien alle. Mutta luottohevonen Vanttu sai silti kunnian kantaa pikkusiskoa. "Kai me sit kans laukataan?" kysyi Roosa ennen lenkille lähtöä. 


Kisaraportit on kirjattu ja kuvankin on saanut tulostaa! Ei sitä kuitenkaan sovi aukeamaa enempää paperia tuhlata yhdestä asiasta kertomiseen. 


Poneille epätyypilliseen tapaan Nappia ei oikeastaan voi sanoa ahneeksi. Moni asia menee ruuan edelle, poikkeuksena toki erikoisherkut kuten joulupiparit! Muistan myös kerran, jossa Nappi piehtaroi hiekkalaatikossa. Oiva keksintö ponin tarpeisiin! 


Voi voi. Hilla 18-vee ja ensimmäinen yksiajo päättyi kyyneliin. "Rikoin auton eikä isä varmaan anna mun enää ikinä ajaa..." Toisin kävi. Isä tuli toisella autolla tallille, vaihtoi renkaan ja käski jatkaa ajoharjoittelua. Taisi isäukko todeta, että vähemmältä kuskaamiselta pääsee kun antaa plikan vaan ajella. 


Joskus sitä tosissaan uskoo, että eläimet ymmärtävät ihmispuhetta. Ainakin tämä tempaus antoi meille tytöille pitkäksi aikaa ajattelemisen aihetta asian johdosta... Olisin halunnut olla kärpäsenä hevosenselässä todistamassa tätä hullutusta! Kun Nappi nukkuu, se todella nukkuu! Vaikka pomppi räjähtäisi vieressä, poni tuskin korvaansakaan lotkauttaisi kesken uniensa. 


Meitä jo kotisivuaikaan seuranneet saattavat muistaa, että Nappi ja Vanttu pelasivat palloa ahkerasti. 


Nappi on aina osannut kiusaamisen jalon taidon...


Voin Nappia!


Monta hauskaa tarinaa mahtuikin yhteen kisaraporttiin! Enpä olisi näistäkään muistanut, kuin tuon sydänpeittojutun! Se tulee aina mieleen kun kyseinen filtti otetaan käyttöön. 


Kyllä vanha"koirakin" uusia temppuja oppii. Ehkei kukaan ollut koskaan tullut tuota edes kokeilleeksi, kun aina vain puhuttiin, että Vanttu ei osaa katokseen peruuttaa. Yli sadan startin ruunana oli kuitenkin tullut muiden touhuja seurattua sen verran, että kun annettiin mahdollisuus niin kyllähän sekin tärkeä taito sieltä vaan löytyi!


Tämä tarina tulee mieleen aina, kun näkyy suunnistusrastimerkkejä tienvarsilla! Kerrassaan hupaisaa, vaikka jonkun toisen hevosen kanssa katastrofin ainekset olisivat olleet käsillä. 


Niin ne tytöt 19-vee ja 11-vee vaan päästeli kaksisteen Eurajoelle raveihin. Voi niitä aikoja, kun hevosen sai yksin lastattua. Nykyisin ei viitsi moista edes kokeilla, kun porukalla tulee valmista nopeammin. 

- Hilla

3 kommenttia:

 1. heippa! tiedätkö saako matkaratsatuksessa kilpailla kuolaimeton ja kengätön ratsukko? eli kuolaimettomilla suitsilla ja jaloissa hevosella tarvittaessa bootsit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedänpä hyvinkin! Kuolamettomia ja bootsillisia ratsukoita löytyy ihan kans./kv tasolta saakka!

   Poista
 2. Voi vitsit, emmä tajunnu et oon pikkutyttönä teidän Nappia ihastellut :D

  -eurajokelainen heppatyttö

  VastaaPoista