torstai 5. toukokuuta 2016

Kesäkauden avaus

Kisaraportti on työnalla, sitä odotellessa lueskellaan muita kuulumisia!

Kesäkauden avajaisia vietettiin tänään neljästäkin syystä: 
  • kevään lämpöennätys hipoi jo hellerajaa
  • Siru pääsi uimaan
  • Oona pääsi kahlaamaan
  • hevoset pääsivät aloittamaan laidunharjoittelu. 

Aamu alkoi tuttuun tapaan Sirun metsälenkillä ja pitihän hullua jo pihassa yllyttää "meneekö Siru tänään uimaan!?" No tottakai menee! Tyhmä kysymys! Tämä johti siihen, että ennen lammikolle pääsyä koira oli jo märkä, koska rypi jokaisessa ojassa ja lätäkössä, mitä matkan varrelle sattui!

Tulkaa jo!!!
Vihdoin päästiin montulle ja Siru sai käskyn odottaa uimakukkulan eli Sirun hyppytornin päällä. Virallisesti piti julistaa uimakausi alkaneeksi perinteikkäällä yllytä-hullua-lisää N-Y-T-NYT komennolla. Siru pisti kuitenkin pikakelauksen päälle ja fanfaareissa pästiin vain ännään... Molskis ja kesäkausi on Sirun osalta avattu!Siellä se koira sitten polskutteli kuntotuintia omaehtoisesti ympäri lammikkoa ainakin 15 minuuttia. 


Seuraavaksi oli Oonan vuoro lähteä lenkkeilemään. Aurinko helli ja fillaroidessa tuli jo shortseja ikävä! T-paita onneksi löytyi pusakan alta. Oona kipaisi ensin pienen alkulenkin ja suuntasin sitten fillaristien perässä kiipeilypaikalle. Oonan suureksi iloksi montussa oli vettä! Eteneminen ensikerroilla oli hivenen haastavaa, sillä ratsastajan pyytäessä hevostaan eteenpäin, Oona astui toki askeleen eteenpäin vaihtaen samalla vettä kauhovaa etujalkaa!

Anna mä meen, anna mä meen!!
Kuten kuvasta näkyy, rinteeseen olisi pitänyt päästellä heti alusta alkaen, vaan jotenkin siitä nyt käynnissäkin selvittiin. 

Oona peilailee


Pian kuitenkin kauhominen sai riittää, sillä vauhdin hurma alkoi tarttua tammaan. Niin sitä sitten juostiin rutakon läpi rinteeseen veden roiskuessa ja naurun raikuessa!Lopussa Oona innostui jopa laukkaamaan vedestä ja sekös vasta oli hauskaa!

Jiiiihaaa!!


Jos tämä hevonen nauttii jostain niin tästä! Samaa voi todeta Napista alemman kuvan perusteella...

Älä häiritse! Jokainen minuutti on ensiarvoisen tärkeää laitumenhoidon kannalta!

Ensimmäiset minuutit laitumen puolella. Kyllä siellä vihertää kun oiken tarkasti katsoo :)
Laidunkausi on jo ihan nurkan takana! Alponkin on mukava lomailla, kun saa nautiskella laitumen antimista: tuoreesta ruohosta ja spurttailuareenasta!

- Hilla

1 kommentti: