tiistai 24. toukokuuta 2016

Oona tuuppaa

Talvikauden aikana on tapahtunut ihme: Oonasta on tullut ratsu. Tokihan Oona on ollut matkaratsu, mutta nyt myös sileällä meneminen alkaa näyttää siltä, ettei hevosta enää usko omakseen! Roosa ja Oona ovat ahkeroineet kovasti kentällä ja pellolla, ja jumppatuokiot ovat todellakin tuottaneet tulosta: Hevonen on suorempi, notkeampi, tasapainoisempi, rauhallisempi ja kaikin puolin tyytyväisempi. En voinut kuin ihailla kaksikon menoa kameran linssin läpi tässä yhtenä kesäisenä kevätiltana. Ihasteltavaa riitti, sillä meidän höyrypäinen lämppäri muistutti nyt jotain aivan muuta. Tasapainoista ja taitavampaa lajitoveriaan. Oona on oppinut hallitsemaan pitkää runkoaan, ja nyt alkaa jo takapää tuupata muutakin kuin vauhtia. Oona rentoutuu kuolaituelle, ja osaa jopa hivenen koota tai ainakin lyhentää askeltaan ravissa ja käynnissä. Ja mikä hienointa, ratsukko nauttii tästä toimintamuodosta! Se jos mikä on saavutus, koska tämä yhteistyö aitojen sisäpuolella on vaatinut työstämistä, toistamista, tsemppaamista ja kannustamista. Onhan lämppäri aina lämppäri. Laukka ei ole se vahvin askellaji, mutta koska hevonen on kaikinpuolin kuuliaisempi, on laukkatyöskentelyynkin voinut jo hieman keskittyä. Aikaisemmin korttitalo sortui viimeistään siinä kohtaa, kun ratsastaja edes harkitsi laukkaavansa. Hevonen kuumui, kaahasi, peitsasi ja oli enää kaikkea muuta kuin rento. Nyt on otettu iso askel tässäkin eteenpäin. Toki petsiä voi vielä tulla, mutta hevonen ymmärtää, että laukkaa aikansa ja sen jälkeen keskitytään taas muuhun tekemiseen. 

Oona malttaa nyt myös laukan jälkeen


Paljastettakoon vielä, että onnistuneita pikku-pikku-ravipohkeenväistöaskeliakin on saatu ilman, että hevosen jalat menivät solmuut ja askelet sekosivat. 
Kyllä ne lämppäritkin osaa, kun niille maltillisesti asioita opettaa. Yhteisiä työskentelyvuosia on nyt takana reilut 7 vuotta, ja vähitellen tässä viimeisestäkin kompastuskivestä alkaa olla ylimääräiset ulottuvuudet siloteltu. En malta odottaa, että pääsen taas itsekin Oonan kyytiin!

Tärkeä kuva
- Hilla

8 kommenttia:

 1. No mutta, onnittelut! Hyvä, kun piti kaks kertaa katsoa tuo kuva, että kuka mitä häh!!

  VastaaPoista
 2. Onnea! :) <3
  Ja vitsit Oona liikkuu hienosti!Huikean työn ootte tehneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oona on niin hieno! Kyllä lämppäritkin osaa, kunhan jaksaa vaan niitä opettaa.
   -H

   Poista