Nappi - pieni poni suurella sydämmellä

"Nappi, Nasu, Valkoinen Salama"


Virallinen nimi: Tony The Viking 
Rotu: Shetland 
Sukupuoli: ruuna
Väri: Ruunikonkimonkirjava
Merkit: valkea alahuuli, harmaita sekakarvoja, kaikissa jaloissa valkokaviot
Säkäkorkeus: 97 cm
Syntymämaa: FIN
Syntymäaika: 19.6.1999, 18v.
Kasvattaja: Tampereen Särkänniemi Oy
Statistiikka: 33 0-0-0, vs. 40€
Ennätykset: 3.37,8ly


 


Valkea pumpuliponimme Nappi on ollut omistuksessamme aina vuodesta 2001 lähtien. Nappi on ensimmäinen oma ponimme ja poni onkin tässä vuosien saatossa opettanut meille yhtä sun toista hevosista ja hevosten omistamisesta. 


Luonteeltaan Nappi on varsin veikeä kaveri, jonka kanssa aika ei kyllä käy pitkäksi. Nappi järjestää oikein mielellään meille kaksijalkaisille hieman viihdyttävää ohjelmaa ja ponilla on  taito saada silloin kurjimpana ja synkimpänäkin päivänä suupielet kääntymään ylöspäin!

Nappi on kiltti, lähes pomminvarma tapaus, joka ei pienistä hätkähdä. Napin uskaltaa antaa lähes tulkoon missä vain ja kenelle vain käsiteltäväksi, ja poniin voi luottaa siinä, että se osaa käyttäytyä asiallisesti hieman aremmankin ihmisen kanssa. Poikkeuksena ovat kuitenkin tutut ihmiset, joiden kanssa Nappi on päivittäin tekemisissä ja joiden päänmenoksi Nappi saattaa keksiä mitä ovelimpia kolttosia. 

Suloinen ulkokuori ei ole pelkkää hämäystä, sillä Nappi on poni, joka on varustettu suurella sydämmellä. Nappi on se, joka kurjimpanakin päivänä tulee korvat hörössä paikalle, puhaltaa lämpimän puhalluksen kasvoille ja jää vierelle hiljaa kökkimään ja jo hetken päästä lohduttaa sinua tarjoamalla rapsutusta olkapäälle. Nappi on poni, joka tulee  aina korvat hörössä vastaan, välittämättä siitä, onko luvassa lenkille meneminen vaiko muuten vaan yhteinen rapsutushetki tarhassa. 


Nappi on ammatiltaan monitoimiponi, jonka kanssa voi harrastaa melkeinpäi mitä vain aina rekiajelusta ja poniagilitysta ratsastukseen. Koska tällä hetkellä meillä ei Napille sopivan kokoista ratsastajaa ole, toimii poni pääasiassa ajoponina. Nappi on aikoinaan kilpaillut raveissa, mutta sen suurempaa menestystä ei ole raviradoilta tullut. Nappi ei oikein koskaan ymmärtänyt, että miksi sinne maaliin piti aina niin lujaa juosta kun hiljempaakin pääsee, eikä silloin edes tule niin kova hiki! Nappi on myös kilpaillut esteratsastuksessa, jossa ponilla kisattiin aina 40 cm asti. Nappi ei ole ikinä ollut mikään ruusukehai, eikä ruusukkeiden kerääminen olekkaan ollut ponin kilpailureissujen tarkoitus. Pääasia on ollut pitää hauskaa karvakorvaystävämme kanssa!

Lue lisää Napista